Flag

Citronsnitter med italiensk marengs

14 - 18 portioner
Middelsvær
60 minutter
Imponer dine gæster med disse lækre små tapas kager, der ligner at de var lavet på et konditori. Den nemme marengs får dem til at ligne en million.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
form; 20 x 30 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
saks

Ingredienser

Juicy Lemon citronkage
300 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
2æg str. M/L
260 ghvedemel
4 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dlletmælk
Italiensk marengs
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum

Om opskriften

Denne kage er sprøjtet med den smukkeste teknik, helt uden sprøjtetyl. Du klipper bare et lille skråsnit i posens spids. Start med et lille snit, lav en test på bordet, hvor du sprøjter lidt marengs ud, og klip evt. det skrå hul lidt større, hvis hullet er for lille. Se hvordan vi har sprøjtet marengsen i vores video og lær et ægte konditor-trick.

1

Juicy Lemon Citronkage

300 gblødt smør
1 poseDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
2æg str. M/L
260 ghvedemel
4 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dlletmælk

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Pisk smør og indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, til det er blødt og luftigt (2-3 minutter). Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt efter hvert æg. 

I en anden skål blandes hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Sigt det i smørblandingen. Tilsæt mælk og rør alle ingredienserne godt sammen. Kom dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag kagen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdig, så længe der er dej på spyddet er kagen ikke færdigbagt. Lad kagen afkøle helt af.

Befri den afkølede kage fra formen. Skær derefter kanterne af kagen og skær kagen i snitter på ca. 4 x 10 cm. 

Bagetid: 30 - 35 Minutes

2

Italiensk Marengs

Picture - Citronsnitter_step1
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.

Kom skummet i en sprøjtepose, klip et skråt snit af posens spids og dekorer kagestykkerne ved at bevæge sprøjteposen fra side til side. Sprøjteposen skal holdes lodret imens den bevæges bagud. 


Tip
Picture - Citronsnitter_step2

Prøv også vores opskrift på Nem Citronmåne, her deles en pose Juicy Lemon Icing & Frosting imellem dej og glasur, for at opnå den klassiske syrlige og søde kage.