Flag

Brownie med juletræer

about 20 stk.
Middelsvær
125 minutter
En lækker brownie med pebermyntesmag og sprøde hasselnødder toppet med de fineste små juletræer af flødebolleskum.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
bradepande; 20 x 30 cm
rund udstikker; ø 4 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Pebermyntebrownie
100 gsmør
100 gmørk chokolade
2æg str. M/L
225 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
90 ghvedemel
4 spsk.kakao (35 g)
1 knsp.salt
1 - 2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Flødebolleskum og pynt
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Black & Gold
Evt. chokoladeovertræk
250 gmørk chokolade hakket
1 bægerDr. Oetker Kakaosmør (75 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør (75 g)

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Pebermyntebrownie

100 gsmør
100 gmørk chokolade
2æg str. M/L
225 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
90 ghvedemel
4 spsk.kakao (35 g)
1 knsp.salt
1 - 2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Smelt smørret i en gryde eller i en mikroovn, lad det køle af.

Hak chokoladen og vend den med en lille skefuld af hvedemelet (det forhindrer chokoladen i at falde til bunds). 

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Sigt mel, kakao og salt i og vend dejen sammen Vend derefter det afkølede smør og Naturlig Pebermynteekstrakt i. Vend til sidst hakket chokolade og Hasselnøddeflager i dejen.

Kom dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm), med bagepapir i bunden. Fordel dejen jævnt i formen. Bag brownien midt i ovnen i 22-25 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.

Udstik stykker af den kolde brownie med en rund udstikker (ø 4 cm).

Bagetid: 22 - 25 Minutes

2

Flødebolleskum og pynt

1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Black & Gold

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris. Tilsæt Concentrated Green Colour og pisk til det er jævnt fordelt. Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 8 mm)

Sprøjt skum på hvert browniestykke, sprøjt skummet ud i etager, så det ligner juletræer. Drys med Black & Gold krymmel.


Chokoladeovertræk

Vil du udfordre dig selv, så prøv kræfter med chokoladeovertræk: 

Kom hakket mørk chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 30-31 ºC. 

Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, blend så chokolademassen med en stavblender, men vær forsigtig, så der ikke kommer for mange luftbobler. Kom chokoladen i et glas, hvor der er plads til at flødebollerne kan dyppes i. 

Kom chokoladen i et glas og dyb brownie juletræerne i chokoladen. Husk at dække skummet helt ned til kanten, så alt skummet er dækket. Lad chokoladen løbe lidt af kagen inden den vendes om. 


Tips

 Hvis du ikke har en rund udstykker kan du istedet skære brownien i stykker på ca. 4 x 4 cm.

Se desuden alle vores tips og tricks til chokoladetemperering her.