Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde eller i en mikroovn, lad det køle af.
Hak chokoladen og vend den med en lille skefuld af hvedemelet (det forhindrer chokoladen i at falde til bunds).
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Sigt mel, kakao og salt i og vend dejen sammen Vend derefter det afkølede smør og Naturlig Pebermynteekstrakt i. Vend til sidst hakket chokolade og hasselnøddeflager i dejen.
Kom dejen i en smurt bradepande (20 x 30 cm), med bagepapir i bunden. Fordel dejen jævnt i formen. Bag brownien midt i ovnen i 22-25 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.
Udstik stykker af den kolde brownie med en rund udstikker (ø 4 cm).
Bagetid: 22 - 25 Minutes
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse. Tilsæt Concentrated Green Colour og pisk til det er jævnt fordelt.
Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 8 mm).
Sprøjt skum på hvert browniestykke, sprøjt skummet ud i etager, så det ligner juletræer. Drys med Black & Gold krymmel.
Vil du udfordre dig selv, så prøv kræfter med chokoladeovertræk:
Kom hakket mørk chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 30-31 ºC.
Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, blend så chokolademassen med en stavblender, men vær forsigtig, så der ikke kommer for mange luftbobler. Kom chokoladen i et glas, hvor der er plads til at flødebollerne kan dyppes i.
Kom chokoladen i et glas og dyb brownie juletræerne i chokoladen. Husk at dække skummet helt ned til kanten, så alt skummet er dækket. Lad chokoladen løbe lidt af kagen inden den vendes om.
Hvis du ikke har en rund udstykker kan du istedet skære brownien i stykker på ca. 4 x 4 cm.
Se desuden alle vores tips og tricks til chokoladetemperering her.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager