Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Kanel-valnøddekrans

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En flot julekrans lavet med gærdej og med lækker smag af kanel og valnødder. Nyd den med en varm kop te i godt selskab.

2 stk.

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kanel-valnøddekrans

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kagerulle
saks
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

2 ½ dl letmælk
25 g gær
50 g sukker
2 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
400 g hvedemel
75 g blødt smør

Kanelremonce med valnødder:

1 pose Dr. Oetker Valnødder (50 g)
100 g blødt smør
50 g brun farin
75 g Dr. Oetker Kanelsukker

Pynt:

æg til pensling
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Silver krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Opvarm mælken så den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt salt og derefter hvedemelet gradvist, hold lidt mel tilbage og tilsæt det kun, hvis dejen er meget klistret. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Kanelremonce med valnødder

Blend valnødderne, enten fint eller groft, alt efter smag. Kom smør, brun farin, kanelsukker og blendet valnødder i en skål og rør det godt sammen. 

3

Samling og bagning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.


Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene portion ud, så den har form som en rektangel. Fordel halvdelen af fyldet ud over dejen, men lad kanten på den ene langside være fri. Rul dejen sammen på den lange led, start fra den side hvor fyldet er smurt helt ud til. 

Læg dejrullen over på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Saml enderne, så dejen danner en krans. Klip stykker i ydersiden af dejkransen med 2 cm mellemrum, klip ikke dejen helt igennem, stykkerne skal sidde sammen ind mod midten af kransen. Fold skiftevis et stykke mod højre og et mod venstre, hele vejen rundt i kransen, således at det lidt ligneren fletning.

Gentag processen for den anden portion dej. Lad kransene hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 40 minutter.


Pensl de to kranse med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag dem 15-25 minutter. Drys kanel-valnøddekransene med Silver krymmel lige før servering. 

Tip

Hvis du ikke kan nå at spise begge kranse, så kom den ene i fryseren til en anden dag. Tø kransen op på køkkenbordet og lun den gerne i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Kanel-valnøddekrans

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8637 kJ
2063 kcal
1817 kJ
434 kcal
Fedt 92.32 g 19.44 g
Kulhydrat 276.92 g 58.30 g
Protein 29.63 g 6.24 g