Flag

Kanel-valnøddekrans

2 stk.
Nem
135 minutter
En flot julekrans lavet med gærdej og med lækker smag af kanel og valnødder. Nyd den med en varm kop te i godt selskab.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
kagerulle
saks
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Gærdej
2 ½ dlletmælk
25 ggær
50 gsukker
2 tsk.kardemomme
½ tsk.salt
400 ghvedemel
75 gblødt smør
Kanelremonce med valnødder
1 poseDr. Oetker Valnødder (50 g)
100 gblødt smør
50 gbrun farin
75 gkanelsukker
Pynt
æg til pensling
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Silver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Valnødder (50 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelflager
Picture - Dr. Oetker Silver
1

Gærdej

2 ½ dlletmælk
25 ggær
50 gsukker
2 tsk.kardemomme
½ tsk.salt
400 ghvedemel
75 gblødt smør

Opvarm mælken så den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt salt og derefter hvedemelet gradvist, hold lidt mel tilbage og tilsæt det kun, hvis dejen er meget klistret. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Kanelremonce med valnødder

1 poseDr. Oetker Valnødder (50 g)
100 gblødt smør
50 gbrun farin
75 gkanelsukker

Blend valnødderne, enten fint eller groft, alt efter smag. Kom smør, brun farin, kanelsukker og blendet valnødder i en skål og rør det godt sammen. 

3

Samling og bagning

æg til pensling
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Silver

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.


Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene portion ud, så den har form som en rektangel. Fordel halvdelen af fyldet ud over dejen, men lad kanten på den ene langside være fri. Rul dejen sammen på den lange led, start fra den side hvor fyldet er smurt helt ud til. 

Læg dejrullen over på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Saml enderne, så dejen danner en krans. Klip stykker i ydersiden af dejkransen med 2 cm mellemrum, klip ikke dejen helt igennem, stykkerne skal sidde sammen ind mod midten af kransen. Fold skiftevis et stykke mod højre og et mod venstre, hele vejen rundt i kransen, således at det lidt ligneren fletning.

Gentag processen for den anden portion dej. Lad kransene hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 40 minutter.


Pensl de to kranse med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag dem 15-25 minutter. Drys kanel-valnøddekransene med Silver krymmel lige før servering. 

Bagetid: 15 - 25 Minutes


Tip

Hvis du ikke kan nå at spise begge kranse, så kom den ene i fryseren til en anden dag. Tø kransen op på køkkenbordet og lun den gerne i ovnen inden servering.