Kanel-valnøddekrans

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En flot julekrans lavet med gærdej og med lækker smag af kanel og valnødder. Nyd den med en varm kop te i godt selskab.

2 stk.

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kanel-valnøddekrans

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kagerulle
saks
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

2 ½ dl letmælk
25 g gær
50 g sukker
2 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
400 g hvedemel
75 g blødt smør

Kanelremonce med valnødder:

1 pose Dr. Oetker Valnødder (50 g)
100 g blødt smør
50 g brun farin
75 g Dr. Oetker Kanelsukker

Pynt:

æg til pensling
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Silver krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Opvarm mælken så den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt salt og derefter hvedemelet gradvist, hold lidt mel tilbage og tilsæt det kun, hvis dejen er meget klistret. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Kanelremonce med valnødder

Blend valnødderne, enten fint eller groft, alt efter smag. Kom smør, brun farin, kanelsukker og blendet valnødder i en skål og rør det godt sammen. 

3

Samling og bagning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.


Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene portion ud, så den har form som en rektangel. Fordel halvdelen af fyldet ud over dejen, men lad kanten på den ene langside være fri. Rul dejen sammen på den lange led, start fra den side hvor fyldet er smurt helt ud til. 

Læg dejrullen over på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Saml enderne, så dejen danner en krans. Klip stykker i ydersiden af dejkransen med 2 cm mellemrum, klip ikke dejen helt igennem, stykkerne skal sidde sammen ind mod midten af kransen. Fold skiftevis et stykke mod højre og et mod venstre, hele vejen rundt i kransen, således at det lidt ligneren fletning.

Gentag processen for den anden portion dej. Lad kransene hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 40 minutter.


Pensl de to kranse med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag dem 15-25 minutter. Drys kanel-valnøddekransene med Silver krymmel lige før servering. 

Tip

Hvis du ikke kan nå at spise begge kranse, så kom den ene i fryseren til en anden dag. Tø kransen op på køkkenbordet og lun den gerne i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Kanel-valnøddekrans

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8960 kJ
2140 kcal
1528 kJ
365 kcal
Fedt 91.18 g 15.53 g
Kulhydrat 253.15 g 43.13 g
Protein 35.31 g 6.01 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: