Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kanel-valnøddekrans

En flot julekrans lavet med gærdej og med lækker smag af kanel og valnødder. Nyd den med en varm kop te i godt selskab.

2 stk.

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kanel-valnøddekrans

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kagerulle
saks
bagepensel

Dej:

2,5 dl letmælk
25 g gær
50 g sukker
2 tsk. kardemomme
0,5 tsk. salt
400 g hvedemel
75 g blødt smør

Fyld:

1 pose Dr. Oetker Valnødder (50 g)
100 g blødt smør
50 g brun farin
75 g Dr. Oetker Kanelsukker

Pynt:

æg til pensling
Dr. Oetker Mandelflager
Dr. Oetker Silver krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej

Opvarm mælken så den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt salt og derefter hvedemelet gradvist, hold lidt mel tilbage og tilsæt det kun, hvis dejen er meget klistret. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen godt igennem i ca. 10 min. Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke et lunt sted i ca. 30 min.

2

Fyld

Blend valnødderne, enten fint eller groft, alt efter smag. Kom smør, brun farin, kanelsukker og blendet valnødder i en skål og rør det godt sammen. 

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

3

Samling

Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene portion ud, så den har form som en rektangel. Fordel halvdelen af fyldet ud over dejen, men lad kanten på den ene langside være fri. Rul dejen sammen på den lange led, start fra den side hvor fyldet er smurt helt ud til. 

Læg dejrullen over på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Saml enderne, så dejen danner en krans. Klip stykker i ydersiden af dejkransen med 2 cm mellemrum, klip ikke dejen helt igennem, stykkerne skal sidde sammen ind mod midten af kransen. Fold skiftevis et stykke mod højre og et mod venstre, hele vejen rundt i kransen, således at det ligner lidt en fletning.

Gentag processen for den anden portion dej. Lad kransene hæve under et fugtigt hviskestykke i ca. 40 min.

Pensl de to kranse med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag dem midt i ovnen i 15-25 min. De færdigbagte kranse drysses med Silver krymmel før servering. 

Tip

Hvis du ikke kan nå at spise begge kranse, så kom den ene i fryseren til en anden dag. Tø kransen op på køkkenbordet og lun den gerne i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Kanel-valnøddekrans

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8642kJ
2064kcal
1821kJ
435kcal
Fedt 92.32g 19.44g
Kulhydrat 276.89g 58.29g
Protein 29.63g 6.24g