Flag

Fastelavnsboller med hindbær og konditorcreme

10 stk.
Nem
45 minutter
Lækre fastelavnsboller bagt med nem surdej og fyldt med hindbærsyltetøj og konditorcreme.
Prøv denne opskrift på lækre fastelavnsboller bagt med tørret surdej, der gør det nemmere og mere tilgængeligt for alle at bage surdejsbrød. Disse fastelavnsboller fyldes med hindbærmarmelade og en skøn konditorcreme og er herefter klar til servering til fastelavnsfesten.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer

Ingredienser

Bløddej
500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 tsk.flagesalt
65 gsukker
1 tsk.kardemomme
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Twister
2 ½ dlsødmælk
65 gblødt smør
1 stk.æg
1 stk.æg til pensling
Konditorcreme
½ brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
2 ½ dlsødmælk
1 dlpiskefløde
2 tsk.Dr. Oetker Romaroma
Samling og pynt
10 spsk.hindbærmarmelade
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Party Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
Picture - Dr. Oetker Vanilla Twister
Picture - Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Party Mix
1

Bløddej

500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
1 tsk.flagesalt
65 gsukker
1 tsk.kardemomme
½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Twister
2 ½ dlsødmælk
65 gblødt smør
1 stk.æg

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg, mælk og det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter ved lav hastighed i en standmixer, til dejen er blød og smidig. Tilføj eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker for klæg. Det er nemmest at ælte dejen på en standmixer, alternativt kan dejen æltes med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.

Lad dejen hæve i 2 timer under et fugtigt klæde.

2

Konditorcreme

½ brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
2 ½ dlsødmælk
1 dlpiskefløde
2 tsk.Dr. Oetker Romaroma

Den halve pose Kagecreme med Vaniljesmag blandes med mælken og piskes i ca. 1 minut. Sæt cremen på køl i ca. 20 minutter og rør herefter til en ensartet creme.


Imens piskes fløden til let skum og vendes i den kolde kagecreme sammen med romaromaen.


Sæt den færdige konditorcreme på køl, indtil den skal bruges.

3

Afbagning

1 stk.æg til pensling

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.




Slå dejen sammen efter hævning og del den i 10 lige store dele. Rul hvert stykke dej til en bolle og læg bollerne på en bageplade med bagepapir.


Sæt bollerne til efterhævning i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.


Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter.


Lad bollerne køle helt af.

Placering i ovnen: midt i ovnen

Bagetid: 12 - 15 Minutes

Temperatur over- og undervarme: 200 °C

4

Samling

10 spsk.hindbærmarmelade

Bollerne flækkes på midten. På den nederste boller lægges en skefuld hindbærmarmelade i midten og rundt om marmeladen fyldes der op med konditorcreme. Den øverste del af bollen lægges ovenpå fyldet.

5

Pynt

1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Party Mix

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, rør det sammen til en ensartet glasur. Tilsæt et par dråber konditorfarve og rør sammen.


Fordel glasuren på fastelavnsbollerne og pynt med krymmel mens glasuren stadig er fugtig.


Fastelavnsbollerne er nu klar til servering.