Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kardemomme-rosinkage med rom

Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.

14 - 16 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kardemomme-rosinkage med rom

Redskaber:

håndmixer
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Kagedej:

150 g rosiner
1 dl brun rom
175 g blødt smør
175 g sukker
4 æg str. M/L
100 g hakket, mørk chokolade
225 g hvedemel
2 tsk. kardemomme
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Pynt:

100 g mørk chokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Hæld rommen over rosinerne og lad dem trække i 1 time.

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt rosin-romblanding og chokoladestykkerne og rør det i æggemassen sammen med sigtet hvedemel, kardemomme og bagepulver.

Kom dejen i en smurt, meldrysset sandkageform. Bag kardemomme-rosinkagen i 50-60 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Pynt

Smelt chokoladen over vandbad og dekorér kagen. Pynt med sølv miniperler.

Næringsindhold til opskriften Kardemomme-rosinkage med rom

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1285kJ
307kcal
1604kJ
383kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g