Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Kardemomme-rosinkage med rom

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker kage med saftige rosiner med en dejlig romsmag og et skønt strejf af kardemomme.

14 - 16 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kardemomme-rosinkage med rom

Redskaber:

håndmixer
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Kagedej med romrosiner og kardemomme:

150 g rosiner
1 dl brun rom
175 g blødt smør
175 g sukker
4 æg str. M/L
100 g hakket, mørk chokolade
225 g hvedemel
2 tsk. kardemomme
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Chokoladepynt:

100 g mørk chokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej med romrosiner og kardemomme

Kom rosiner i en skål og hælde rom over. Lad dem trække i 1 time.

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.



Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt rosin-romblandingen, chokoladestykker, sigtet hvedemel, kardemomme og bagepulver og vend dejen sammen.




Kom dejen i en smurt, meldrysset sandkageform. Bag kardemomme-rosinkagen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Chokoladepynt

Hak chokoladen og smelt forsigtigt over vandbad eller i mikrobølgeovn. Vend forsigtigt den afkølede kage ud af formen og dekorér den med den smeltede chokolade og drys med Chocolate Silver Pearls.

Næringsindhold til opskriften Kardemomme-rosinkage med rom

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1281 kJ
306 kcal
1604 kJ
383 kcal
Fedt 15.90 g 19.87 g
Kulhydrat 35.25 g 44.06 g
Protein 4.94 g 6.17 g