
Julekrydderkage med appelsin og chokolade
Se produkter
Tænd ovnen på 160 °C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mindst 1-2 minutter for hvert æg, så dejen bliver let og luftig.
Bland sigtet hvedemel og brunt bagepulver sammen og rør det i blandingen lidt efter lidt. Vend herefter korender, appelsinskal, hakkede mandler og chokoladeknapper i dejen.
Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden, glat overfladen ud og drys med mandelflager.
Bag kagen 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Lad kagen hvile 10 minutter inden den tages ud af formen. Lad den derefter afkøle helt på en bagerist.
Bagetid: 50 - 60 minutter
Pynt din julekrydderkage med en "skyline" af små honningkagehuse sat fast med Dr. Oetker Bagelim. Du kan printe skabelonen på honningkagehus.dk eller her i opskriften.
Relaterede opskrifter

Upside-downkage med blommer

Verdens nemmeste chokoladekage

Chokoladekage - glutenfri og laktosefri

Hvid chokolade-konfektkage med lakrids

Honningkage med smørcreme

Engelsk søsterkage

Gulerodskage med creamcheese frosting

Kanelkage med kaffeglasur
