Lagkage med jordbær og appelsin

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En simpel og lækker lagkage med et fyld af appelsin- og flødeostecreme og friske jordbær. Smurt op med en lækker luftig vanilje flødeskum.

12 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med jordbær og appelsin

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 20 cm
kagering
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
140 g sukker
90 g hvedemel
70 g kartoffelmel

Appelsin- og flødeostecreme:

200 g flødeost
90 g sukker
2 dl piskefløde
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
250 g jordbær
2 dl appelsinjuice

Vaniljeflødeskum:

4 dl piskefløde
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

6 jordbær
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn eller 160 °C varmluft.

1

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland hvedemel og kartoffelmel og si det i æggemassen, vend derefter forsigtigt dejen sammen.

Hæld dejen i en springform (ø 20 cm), hvis bund er beklædt med bagepapir og bag kagen i 30-40 min. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt.

2

Appelsin- og flødeostecreme

Pisk flødeost og sukker sammen. Pisk fløden til skum og vend det i flødeosten sammen med appelsinskallen.

3

Samling

Skyld jordbærerne og skær dem i små stykker.

Flæk lagkagebunden i tre lige tykke bunde. Kom den ene bund på et fad og kom en kagering omkring. Dryp bunden med halvdelen af appelsinjuicen. Fordel halvdelen af appelsin- og flødeostecremen over i et jævnt lag og drys halvdelen af jordbærstykkerne over. Top med den næste bund og gentag med den resterende appelsinsaft, creme og jordbær, slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i et par timer.

4

Vaniljeflødeskum

Pisk fløden til skum og rør vaniljapasta i. Kom lidt af flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Befri kagen fra kageringen og smør flødeskummet i et jævnt lag på kagens sidder og top. Sprøjt rosetter af flødeskum langs kagens top. 

5

Pynt

Skær jordbærerne i halve og sæt dem forsigtigt på flødeskumsrosetterne. Pres derefter forsigtigt Leafy Pear krymmel ind langs kagens bund, drys også lidt krymmel på toppen af kagen.

Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med jordbær og appelsin

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1641 kJ
392 kcal
1164 kJ
278 kcal
Fedt 24.49 g 17.37 g
Kulhydrat 35.80 g 25.39 g
Protein 5.74 g 4.07 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: