Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage med jordbær og appelsin

En simpel og lækker lagkage med et fyld af appelsin- og flødeostecreme og friske jordbær. Smurt op med en lækker luftig vanilje flødeskum.

12 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med jordbær og appelsin

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 20 cm
kagering
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl ø 16 mm

Lagkagebunde:

4 æg
140 g sukker
90 g hvedemel
70 g kartoffelmel

Appelsin- og flødeostecreme:

200 g flødeost
90 g sukker
2 dl piskefløde
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
250 g jordbær
2 dl appelsinjuice

Vaniljeflødeskum:

4 dl piskefløde
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pynt:

6 jordbær
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn eller 160 °C varmluft.

1

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland hvedemel og kartoffelmel og si det i æggemassen, vend derefter forsigtigt dejen sammen.

Hæld dejen i en springform (ø 20 cm), hvis bund er beklædt med bagepapir og bag kagen i 30-40 min. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt.

2

Appelsin- og flødeostecreme

Pisk flødeost og sukker sammen. Pisk fløden til skum og vend det i flødeosten sammen med appelsinskallen.

Samling

Skyld jordbærerne og skær dem i små stykker.


Flæk lagkagebunden i tre lige tykke bunde. Kom den ene bund på et fad og kom en kagering omkring. Dryp bunden med halvdelen af appelsinjuicen. Fordel halvdelen af appelsin- og flødeostecremen over i et jævnt lag og drys halvdelen af jordbærstykkerne over. Top med den næste bund og gentag med den resterende appelsinsaft, creme og jordbær, slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i et par timer.

3

Vaniljeflødeskum

Pisk fløden til skum og rør vaniljapasta i. Kom lidt af flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Befri kagen fra kageringen og smør flødeskummet i et jævnt lag på kagens sidder og top. Sprøjt rosetter med flødeskummet langs kagens top. 

4

Pynt

Skær jordbærerne i halve og sæt dem forsigtigt på flødeskumsrosetterne. Pres derefter forsigtigt Leafy Pear krymmel ind langs kagens bund, drys også lidt krymmel på toppen af kagen.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med jordbær og appelsin

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1645kJ
393kcal
1168kJ
279kcal
Fedt 24.79g 17.58g
Kulhydrat 36.53g 25.91g
Protein 6.05g 4.29g