Flag

Lagkage med jordbær og appelsin

12 - 14 portioner
Middelsvær
320 minutter
En simpel og lækker lagkage med et fyld af appelsin- og flødeostecreme og friske jordbær. Smurt op med en lækker luftig vanilje flødeskum.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 20 cm
kagering
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm

Ingredienser

Lagkagebunde
4æg str. M/L
140 gsukker
90 ghvedemel
70 gkartoffelmel
Appelsin- og flødeostecreme
200 gflødeost
90 gsukker
2 dlpiskefløde
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
250 gjordbær
2 dlappelsinjuice
Vaniljeflødeskum
4 dlpiskefløde
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste
Pynt
6jordbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste

Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn eller 160 °C varmluft.

1

Lagkagebunde

4æg str. M/L
140 gsukker
90 ghvedemel
70 gkartoffelmel

Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Bland hvedemel og kartoffelmel og si det i æggemassen, vend derefter forsigtigt dejen sammen.

Hæld dejen i en springform (ø 20 cm), hvis bund er beklædt med bagepapir og bag kagen i 30-40 min. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt.

Bagetid: 30 - 40 Minutes

2

Appelsin- og flødeostecreme

200 gflødeost
90 gsukker
2 dlpiskefløde
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)

Pisk flødeost og sukker sammen. Pisk fløden til skum og vend det i flødeosten sammen med appelsinskallen.

3

Samling

250 gjordbær
2 dlappelsinjuice

Skyld jordbærerne og skær dem i små stykker.

Flæk lagkagebunden i tre lige tykke bunde. Kom den ene bund på et fad og kom en kagering omkring. Dryp bunden med halvdelen af appelsinjuicen. Fordel halvdelen af appelsin- og flødeostecremen over i et jævnt lag og drys halvdelen af jordbærstykkerne over. Top med den næste bund og gentag med den resterende appelsinsaft, creme og jordbær, slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i et par timer.

4

Vaniljeflødeskum

4 dlpiskefløde
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Paste

Pisk fløden til skum og rør vaniljapasta i. Kom lidt af flødeskummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Befri kagen fra kageringen og smør flødeskummet i et jævnt lag på kagens sidder og top. Sprøjt rosetter af flødeskum langs kagens top. 

5

Pynt

6jordbær

Skær jordbærerne i halve og sæt dem forsigtigt på flødeskumsrosetterne. Pres derefter forsigtigt  krymmel ind langs kagens bund, drys også lidt krymmel på toppen af kagen.


Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.