til opskriften Lagkage med nektarin og marengs
håndmixer | |
Dr. Oetker dejskraber - stor | |
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm | |
foodprocessor eller minihakker | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm |
4 | æg str. M/L |
sukker (måles ud fra mængden af æg, se tilberedning) | |
2 spsk. | kartoffelmel |
hvedemel (måles ud fra mængden af æg, se tilberedning) | |
1 tsk. | Taylor & Colledge Vanilla Paste |
1 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
saft fra ½ lime | |
½ dl | vand |
ca. 2 - 3 | nektariner (2 dl puré skal bruges) |
4 blade | Dr. Oetker Husblas |
2 dl | piskefløde |
1 pakke | flødeost (200 g) |
2 spsk. | sukker |
1 tsk. | Taylor & Colledge Vanilla Paste |
1 brev | Dr. Oetker Perfect Meringues |
75 ml | vand |
2 spsk. | Dr. Oetker Hasselnøddeflager |
2 dl | piskefløde |
2 spsk. | flormelis |
1 | nektarin |
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls | |
Dr. Oetker Hasselnøddeflager | |
spiselige blomster | |
Dr. Oetker Gold Glitter Spray |
Æg har forskellige størrelse og det kan påvirke resultatet af din kage. Hvis nu dine æg fx er meget større eller mindre end dem en opskrift er udviklet med, vil det påvirke konsistensen på dejen.
I denne opskrift kommer vi uden om det problem, ved at lade volumen af æggene bestemme, hvor meget sukker og hvedemel der skal bruges, og dette er grunden til at der i ingredienslisten ikke er angivet en mængde på sukker og hvedemel. Hvordan sukker og mel måles i praksis er beskrevet nede i opskriften på vaniljebundene.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.
Tag tre lige store glas. Slå alle æg ud i det ene glas. I et af de to andre glas kommes der så meget sukker i, at det går lige så højt op på siden af glasset som æggene gør. Kom kartoffelmel i det tredje glas og tilsæt hvedemel til der, ligesom med sukkeret, er ligeså meget mel som der er æg.
Bland æg, sukker og Vanilla Paste i en skål og pisk det lyst og luftigt.
Bland bagepulveret i melblandingen og sigt det i æggesnapsen. Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt og meldrysset springform (Dr. Oetker Retro springform ø 20 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag kagen nederst i ovnen i 45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.
Bland limejuice og vand sammen.
Skær den afkølede kage over i to lige store bunde med en brødkniv. Stænk skærefladen af begge kagebunde med blandingen af limejuice og vand. Sæt bundene til side imens moussen laves.
Fjern stenene fra nektarinerne og purér frugten i en foodprocessor eller minihakker. Mål 2 dl puré af.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Tag et par skefulde af nektarinpuréen og varm det i en gryde. Tag gryden af varmen, klem vandet fra husblassen og opløs husblassen i den lune puré. Lad den køle let af.
Pisk fløden til flødeskum. Rør flødeost, sukker og Vanilla Paste sammen og tilsæt den resterende kolde nektarinpuré. Vend flødeskummet i blandingen. Hæld derefter den afkølede blanding af husblas og puré i moussen i en tynd stråle imens der røres rundt.
Beklæd den afkølede og rengjorte springform med husholdningsfilm. Læg den nederste kagebund i springformen og kom nektarinmoussen ovenpå. Sæt kagen i køleskabet i et par timer, til moussen har sat sig.
Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
Bland indholdet fra en pose Perfect Meringues med vand. Pisk først kort på lav hastighed med en håndmixer og derefter på højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Kom marengsen i en sprøjtepose med Dr. Oetker 11 mm lukket stjernetyl.
Sprøjt små marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Knus Hasselnøddeflagerne let i hænderne og drys dem over marengskyssene, lad evt. nogle være uden nødder til at pynte kagen med. Bag marengsene i 60 minutter. Lad dem afkøle.
Tag kagen ud fra køleskabet. Knus de afkølede marengs let (gem lidt til pynt) og drys dem over den satte mousse. Læg den resterende vaniljebund ovenpå. Sæt kagen i køleskabet.
Kom piskefløde og flormelis i en skål og pisk det til flødeskum.
Befri kagen fra formen og husholdningsfilmen og sæt den på et serveringsfad. Brug en dejskraber eller en lille vinkelpalet til at fordele flødeskummet i et jævnt lag på siden og toppen af kagen.
Skær nektarinen i tynde skiver.
Pynt toppen af kagen med nektarinskiver, marengskys, Golden and Shiny Pearls, hasselnøddeflager og evt. spiselige blomster. Spray marengskyssene med lidt Gold Glitter Spray.
Denne opskrift kan også laves med ferskner eller abrikoser.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1725
kJ
412 kcal |
678
kJ
162 kcal |
Fedt | 25.81 g | 10.16 g |
Kulhydrat | 35.59 g | 14.01 g |
Protein | 8.20 g | 3.23 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: