Flag

Lagkage med marmoreret smørcreme og marengs

12 - 16 portioner
Svær
180 minutter
Denne smukke lagkage er en lyserød drøm og perfekt til pige fødselsdag. Et sjovt projekt for en kage-entusiast, der vil udfordre sig selv!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 18 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl

Ingredienser

Kagebunde med mandelmel
500 gblødt smør
500 gsukker
8æg str. M/L pisket let sammen
1 spsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
250 ghvedemel
2 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
250 gDr. Oetker Mandelmel
1 dlsødmælk
Lyserøde og lilla marengskys
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
¾ dlvand
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Nem smørcreme
3 poserDr. Oetker Base for Buttercream
600 gblødt smør
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
50 ghindbærmarmelade
Pynt
Dr. Oetker Sweetheart

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Sweetheart

Om opskriften

Til denne kage er der brugt Dr. Oetker Base for Buttercream, der nemt og enkelt giver dig en lækker smørcreme til dine cupcakes og lagkager.  Tilsæt blot almindelig smør og opnå en cremet og smagfuld smørcreme.

1

Kagebunde med mandelmel

500 gblødt smør
500 gsukker
8æg str. M/L pisket let sammen
1 spsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
250 ghvedemel
2 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
250 gDr. Oetker Mandelmel
1 lsødmælk

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn eller 160 °C varmluft. 

Pisk smør og sukker luftigt i en skål. Tilsæt de let piskede æg og vaniljeekstrakt og pisk dejen godt sammen, tilsæt en skefuld af melet, hvis dejen begynder at skille. Sigt mel, bagepulver og mandelmel i dejen og vend den forsigtig sammen. Tilsæt til sidst mælk og vend det i dejen.

Fordel dejen mellem 4 smurte springforme (ø 18 cm) med bagepapir i bunden. Hvis du ikke har 4 ens springforme, så kan bundene bages af flere omgange.  


Bag bundene i 25-30 minutter, mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagerne køle i formen i 15 minutter, befri derefter kagerne og lad dem køle helt af på en rist. 

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Lyserøde og lilla marengskys

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
¾ dlvand
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Skru ovnen ned på 100 °C varmluft.  

Lav marengspynten imens bundene køler af. Bland en pose Perfect Meringues med vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Marengsen er klar, når den er luftig og stiv. Fordel marengsmassen i 3 skåle.

Rør et par dråber Concentrated Pink Colour i en af skålene, tilsæt mere farve til den ønskede nuance opnås. Pas dog på ikke at røre for meget i marengsen, så luften bliver slået ud. Tilsæt Concentrated Violet Colour til den næste skål og juster til ønsket farve. Lad den sidste skål marengs være hvid. 


Tag 3 sprøjteposer den ene med en lille stjernetyl, den anden med et lidt større og den sidste uden tyl.  

Mal et par striber med Concentrated Pink Colour i sprøjteposen uden tyl, og kom ca. halvdelen af den hvide marengs i posen. Klip et 1 cm bred hul i enden af sprøjteposen. Fyld pink marengs i sprøjteposen med den lille tyl, og fyld sprøjteposen med den store tyl med halvt lilla marengs og halvt hvid marengs. 

Sprøjt toppe med de 3 forskellige sprøjteposer på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er lidt afstand i mellem marengsen, så toppene ikke vokser sammen når de bliver bagt. Udover små marengskys, så sprøjt også lidt større marengs-svirvler. Start i midten og sprøjt ud i en spiral.

Bag marengspynten i 60 minutter, ved brug af varmluft kan der bages flere plader ad gangen. 

Bagetid: 60 Minutes

3

Nem smørcreme

3 poserDr. Oetker Base for Buttercream
600 gblødt smør
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
50 ghindbærmarmelade

Kom stuetempereret smør og indholdet af 3 poser Base for Buttercream i en stor skål og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter, til smørcremen er let og luftig. 

Kom ¼ af smørcremen i en anden skål og farv den med lidt Concentrated Pink Colour.

4

Samling af kagen

Tag en brødkniv og skær toppen af hver bund for at gøre den helt plan. Kom en af bundene på et kagefad og smør et tyndt lag hvid smørcreme over bunden, smør derefter 1/3 af hindbærmarmeladen over. Top med den næste bund og gentag med smørcreme, marmelade og bunde til alle bundene er brugt, slut af med en bund. Smør toppen og siderne af kagen op med et tyndt lag hvid smørcreme, således at krummerne fanges i smørcremen, men kagen stadig kan ses igennem, et såkaldt "crumb coating". Sæt kagen på køl i 30 minutter. 

Tag kagen ud af køleskabet og smør den resterende hvide smørcreme på kagen, sørg for at glatte cremen godt ud. Smør nu den pink smørcreme på kagen i tilfældige strøg, men ikke så hele kagen dækkes. Udglat igen overfladen med en palet kniv, på den måde opnås der en marmor-effekt.  

5

Pynt

Dr. Oetker Sweetheart

Dekorer kagen med de afkølede marengstoppe og drys med Sweetheart krymmel.


Tips

Marengspynten kan med fordel laves i forvejen, opbevar dem i en lufttæt beholder.

Hindbærmarmelade er lækker i denne kage, men du kan sagtens bruge din egen yndlings marmelade eller syltetøj som fyld. Prøv også at lave dit eget syltetøj til kagen, på syltmedoetker.dk kan du finde opskrifter og råd til din syltning.