Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mandel-karamelkage

Hjemmebag, der vækker glæde.

about 25 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-karamelkage

Kagedej:

200 g rørsukker
200 g blødt smør
4 æg str. M/L
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
0,25 l mælk
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
500 g hvedemel

Mandel-karamel:

75 g smør
100 g sukker
2 spsk. hvedemel
1 dåse Nestlé® sødet kondenseret mælk (ca. 400 g)
2 poser Dr. Oetker Mandelflager (100 g)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedej

Pisk sukker og smør sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og rør til blandingen er let og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver ned i blandingen. Tilsæt vaniljesukker og mandelaroma og rør det i sammen med mælken.

Kom dejen i en stor smurt bradepande beklædt med bagepapir (brug den dybe fra ovnen). Bag kagen i 20-25 min. Tryk let på kagen for at tjekke om den er færdig, den må ikke føles for blød.

2

Mandel-karamel

Varm smør og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst. Rør hvedemel i og tilsæt kondenseret mælk. Varm blandingen op ved svag varme under konstant omrøring indtil karamelmassen er ensartet. Den må ikke brænde på. Rør mandelflager i massen og hæld den ud over kagen så den fordeler sig i et jævnt lag.

Sæt kagen tilbage i ovnen endnu 10 min. til karamelmassen er lysebrun. Afkøl kagen på en bagerist.

Næringsindhold til opskriften Mandel-karamelkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1248kJ
298kcal
1470kJ
351kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.