Flag

Mandel-karamelkage

about 25 portioner
Middelsvær
70 minutter
Denne kage minder om den klassiske Toscatærte, men er lavet som en bradepandekage. Så hvis du elsker karamel og mandler, så er det kagen for dig!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
bradepande; 30 x 40 cm

Ingredienser

Kagedej
200 grørsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 gblødt smør
4æg str. M/L
500 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
2 ½ dlmælk
Mandel-karamel
75 gsmør
100 gsukker
2 spsk.hvedemel
1 dåseNestlé sødet kondenseret mælk (ca. 400 g)
2 poserDr. Oetker Mandelflager (100 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (100 g)

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedej

200 grørsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 gblødt smør
4æg str. M/L
500 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
2 ½ dlmælk

Pisk rørsukker, vaniljesukker og smør sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og rør til blandingen er let og luftigt. 


Rør hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i blandingen. Tilsæt mandelaroma og mælk og rør dejen sammen.


Kom dejen i en stor smurt bradepande beklædt med bagepapir (brug den dybe fra ovnen). Bag kagen i 20-25 minutter. Tryk let på kagen for at tjekke om den er færdig, den må ikke føles for blød, men husk at den skal bage 10 minutter mere med fyldet.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Mandel-karamel

75 gsmør
100 gsukker
2 spsk.hvedemel
1 dåseNestlé sødet kondenseret mælk (ca. 400 g)
2 poserDr. Oetker Mandelflager (100 g)

Varm smør og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst. Rør hvedemel i og tilsæt kondenseret mælk. Varm blandingen op ved svag varme under konstant omrøring indtil karamelmassen er ensartet. Den må ikke brænde på. Rør mandelflager i massen. Tag kagen ud af ovnen og fordel karamellen over kagen i et jævnt lag.


Sæt kagen tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter til karamelmassen er lysebrun. Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 10 Minutes