Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mandel-karamelkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne kage minder om den klassiske Toscatærte, men er lavet som en bradepandekage. Så hvis du elsker karamel og mandler, så er det kagen for dig!

ca. 25 portioner

for let øvede 35 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-karamelkage

Redskaber:

håndmixer
bradepande

Kagedej:

200 g rørsukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 g blødt smør
4 æg str. M/L
500 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
2 ½ dl mælk

Mandel-karamel:

75 g smør
100 g sukker
2 spsk. hvedemel
1 dåse Nestlé® sødet kondenseret mælk (ca. 400 g)
2 poser Dr. Oetker Mandelflager (100 g)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedej

Pisk rørsukker, vaniljesukker og smør sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen og rør til blandingen er let og luftigt. 


Rør hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i blandingen. Tilsæt mandelaroma og mælk og rør dejen sammen.


Kom dejen i en stor smurt bradepande beklædt med bagepapir (brug den dybe fra ovnen). Bag kagen i 20-25 minutter. Tryk let på kagen for at tjekke om den er færdig, den må ikke føles for blød, men husk at den skal bage 10 minutter mere med fyldet.

2

Mandel-karamel

Varm smør og sukker op i en gryde til sukkeret er opløst. Rør hvedemel i og tilsæt kondenseret mælk. Varm blandingen op ved svag varme under konstant omrøring indtil karamelmassen er ensartet. Den må ikke brænde på. Rør mandelflager i massen. Tag kagen ud af ovnen og fordel karamellen over kagen i et jævnt lag.


Sæt kagen tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter til karamelmassen er lysebrun. Afkøl kagen på en bagerist.

Næringsindhold til opskriften Mandel-karamelkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1227 kJ
293 kcal
1616 kJ
386 kcal
Fedt 13.68 g 18.00 g
Kulhydrat 36.53 g 48.07 g
Protein 5.38 g 7.08 g