Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske mandelhorn, der er lækre og sprøde udenpå, men bløde og cremede indeni. De er fyldt med syrligt æble og en vanilje- og marcipanremonce

16 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

225 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt
150 g koldt smør i tern
1 dl kærnemælk
20 g gær
1 æggeblomme str. M/L

Vaniljeremonce med marcipan:

100 g marcipan
50 g blødt smør
50 g rørsukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 syrligt æble

Pynt:

1 æggehvide str. M/L
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland hvedemel, mandelmel, sukker, vaniljesukker og salt grundigt sammen i en stor skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.


Varm kærnemælken i en gryde eller mikroovn indtil den er fingervarm,  smuldr gæren i den lune kærnemælk. Tilsæt æggeblommen og rør til gæren er helt opløst.



Lav en fordybning i midten af melblandingen og tilsæt mælkeblandingen. Saml dejen hurtigt, kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter.

2

Vaniljeremonce med marcipan

Rør marcipan, smør, rørsukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. 


Skær æblet i mindre stykker.

3

Formning og bagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.


Del dejen i to portioner. Tril hver portion til en kugle, rul begge kugler ud til cirkler  (ø 25 cm), brug lidt mel for at sørge for at dejen ikke hænger fast til bordet. 


Skær hver cirkel i 8 lige store trekanter og læg 2 tsk. vaniljeremonce og lidt æbletern i den brede ende på hver trekant. Rul trekanterne sammen til horn og klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.



Læg mandelhornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl hornene med æggehvide og drys med mandelflager og sukker. Bag mandelhornene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.

Tip

Hornene smager bedst lune og friskbagte. Hvis alle hornene ikke bliver spist på dagen de er bagt, kan resterne med fordel lunes i ovnen inden servering. 

Næringsindhold til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1051 kJ
251 kcal
1754 kJ
419 kcal
Fedt 15.16 g 25.26 g
Kulhydrat 22.66 g 37.77 g
Protein 3.87 g 6.45 g