Flag

Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

16 stk.
Middelsvær
115 minutter
Klassiske mandelhorn, der er lækre og sprøde udenpå, men bløde og cremede indeni. De er fyldt med syrligt æble og en vanilje- og marcipanremonce
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Gærdej
225 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 spsk.sukker
1 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt
150 gkoldt smør i tern
1 dlkærnemælk
20 ggær
1æggeblomme str. M/L
Vaniljeremonce med marcipan
100 gmarcipan
50 gblødt smør
50 grørsukker
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1syrligt æble
Pynt
1æggehvide str. M/L
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk.sukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
1

Gærdej

225 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 spsk.sukker
1 spsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt
150 gkoldt smør i tern
1 dlkærnemælk
20 ggær
1æggeblomme str. M/L

Bland hvedemel, mandelmel, sukker, vaniljesukker og salt grundigt sammen i en stor skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.

Varm kærnemælken i en gryde eller mikroovn indtil den er fingervarm,  smuldr gæren i den lune kærnemælk. Tilsæt æggeblommen og rør til gæren er helt opløst.

Lav en fordybning i midten af melblandingen og tilsæt mælkeblandingen. Saml dejen hurtigt, kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter.

2

Vaniljeremonce med marcipan

100 gmarcipan
50 gblødt smør
50 grørsukker
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1syrligt æble

Rør marcipan, smør, rørsukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. 


Skær æblet i mindre stykker.

3

Formning og bagning

1æggehvide str. M/L
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk.sukker

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Del dejen i to portioner. Tril hver portion til en kugle, rul begge kugler ud til cirkler  (ø 25 cm), brug lidt mel for at sørge for at dejen ikke hænger fast til bordet. 

Skær hver cirkel i 8 lige store trekanter og læg 2 tsk. vaniljeremonce og lidt æbletern i den brede ende på hver trekant. Rul trekanterne sammen til horn og klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.

Læg mandelhornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl hornene med æggehvide og drys med mandelflager og sukker. Bag mandelhornene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.

Bagetid: 15 - 20 Minutes


Tip

Hornene smager bedst lune og friskbagte. Hvis alle hornene ikke bliver spist på dagen de er bagt, kan resterne med fordel lunes i ovnen inden servering.