Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske mandelhorn, der er lækre og sprøde udenpå, men bløde og cremede indeni. De er fyldt med syrligt æble og en vanilje- og marcipanremonce

16 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

225 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt
150 g koldt smør i tern
1 dl kærnemælk
20 g gær
1 æggeblomme str. M/L

Vaniljeremonce med marcipan:

100 g marcipan
50 g blødt smør
50 g rørsukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 syrligt æble

Pynt:

1 æggehvide str. M/L
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland hvedemel, mandelmel, sukker, vaniljesukker og salt grundigt sammen i en stor skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.

Varm kærnemælken i en gryde eller mikroovn indtil den er fingervarm,  smuldr gæren i den lune kærnemælk. Tilsæt æggeblommen og rør til gæren er helt opløst.

Lav en fordybning i midten af melblandingen og tilsæt mælkeblandingen. Saml dejen hurtigt, kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter.

2

Vaniljeremonce med marcipan

Rør marcipan, smør, rørsukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. 


Skær æblet i mindre stykker.

3

Formning og bagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Del dejen i to portioner. Tril hver portion til en kugle, rul begge kugler ud til cirkler  (ø 25 cm), brug lidt mel for at sørge for at dejen ikke hænger fast til bordet. 

Skær hver cirkel i 8 lige store trekanter og læg 2 tsk. vaniljeremonce og lidt æbletern i den brede ende på hver trekant. Rul trekanterne sammen til horn og klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.

Læg mandelhornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl hornene med æggehvide og drys med mandelflager og sukker. Bag mandelhornene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.

Bagetid: 15 - 20 minutter

Tip

Hornene smager bedst lune og friskbagte. Hvis alle hornene ikke bliver spist på dagen de er bagt, kan resterne med fordel lunes i ovnen inden servering. 

Næringsindhold til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1063 kJ
254 kcal
1612 kJ
385 kcal
Fedt 14.85 g 22.49 g
Kulhydrat 21.61 g 32.74 g
Protein 4.22 g 6.39 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: