Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske mandelhorn, der er lækre og sprøde udenpå, men bløde og cremede indeni. De er fyldt med syrligt æble og en vanilje- og marcipanremonce

16 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

225 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
1 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt
150 g koldt smør i tern
1 dl kærnemælk
20 g gær
1 æggeblomme str. M/L

Vaniljeremonce med marcipan:

100 g marcipan
50 g blødt smør
50 g rørsukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 syrligt æble

Pynt:

1 æggehvide str. M/L
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
3 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland hvedemel, mandelmel, sukker, vaniljesukker og salt grundigt sammen i en stor skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.


Varm kærnemælken i en gryde eller mikroovn indtil den er fingervarm,  smuldr gæren i den lune kærnemælk. Tilsæt æggeblommen og rør til gæren er helt opløst.



Lav en fordybning i midten af melblandingen og tilsæt mælkeblandingen. Saml dejen hurtigt, kom et fugtigt viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i 45-60 minutter.

2

Vaniljeremonce med marcipan

Rør marcipan, smør, rørsukker og vaniljeekstrakt sammen i en skål. 


Skær æblet i mindre stykker.

3

Formning og bagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.


Del dejen i to portioner. Tril hver portion til en kugle, rul begge kugler ud til cirkler  (ø 25 cm), brug lidt mel for at sørge for at dejen ikke hænger fast til bordet. 


Skær hver cirkel i 8 lige store trekanter og læg 2 tsk. vaniljeremonce og lidt æbletern i den brede ende på hver trekant. Rul trekanterne sammen til horn og klem enderne sammen, så fyldet ikke flyder ud.



Læg mandelhornene med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl hornene med æggehvide og drys med mandelflager og sukker. Bag mandelhornene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.

Tip

Hornene smager bedst lune og friskbagte. Hvis alle hornene ikke bliver spist på dagen de er bagt, kan resterne med fordel lunes i ovnen inden servering. 

Næringsindhold til opskriften Mandelhorn med æble og vaniljeremonce

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1055kJ
252kcal
1754kJ
419kcal
Fedt 15.16g 25.26g
Kulhydrat 22.65g 37.76g
Protein 3.87g 6.45g