Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marcipanbånd

(0)
3 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den fineste beklædning til din kage med mulighed for mange variationer.

1 stk.

nem 30 Minutter iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marcipanbånd

Marcipanbånd:

300 g marcipan
150 g flormelis
40 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , eller anden farve efter ønske
majsstivelse eller flormelis til udrulning

Tilberedning

Tilberedning

1

Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og Concentrated Red Colour sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose indtil den skal bruges.

2

Udrulning og udskæring

Rul marcipan til en lang pølse. Brug derefter en kagerulle til at rulle det til et langt fladt bånd. Det skal være langt nok til at kunne nå hele vejen rundt om den givne kage (til en lagkage på 24 cm skal marcipanbåndet være ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Rul båndet ud i majsstivelse og sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. 


Skær båndet til mens det stadig ligger på bordet, så kanterne bliver helt lige - husk at måle kagen, inden der skæres! Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer tæt omkring kagen.

Tip - marmoreret marcipanbånd

Hvis du gerne vil lave marmoreret effekt på dit marcipanbånd, kan du følge denne vejledning:

Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Del marcipanen i 2 til 3 dele og indfarv dem i hver sin farve eller nuancer af samme farve. Rul hver portion til pølser. Bræk dem op i mindre dele og placér dem i et møster på bordet, så de ligger op ad hinanden og du kan samle dem til en samlet pølse. Rul pølsen sammen og vrid den og arbejd mønsteret ind i hinanden, til den ønskede effekt opnås.


Rul derefter marcipanen til et bånd som beskrevet ovenover.




Find alle vores bedste tips, tricks og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Marcipanbånd

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8960 kJ
2140 kcal
1771 kJ
423 kcal
Fedt 52.88 g 10.45 g
Kulhydrat 396.49 g 78.36 g
Protein 18.38 g 3.63 g