Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter.
Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter nederst i ovnen.
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig.
Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.
Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering. Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.
Tilsæt 2-3 spsk. kakao for at få lækre kakaobunde.
Find flere glutenfri og laktosefri opskrifter på vores temaside. Hvis lagkagebundene skal være veganske, så prøv vores opskrift på veganske lagkagebunde.
Relaterede opskrifter