Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Marengslagkage med citroncreme og passionsfrugt

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne lækre sommerlagkage, består af sprøde marengsmandelbunde en dejlig kontrast til den luftige og smagfulde citroncreme og den friske passionsfrugt.

12 - 16 portioner

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marengslagkage med citroncreme og passionsfrugt

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Marengslagkagebunde:

2 breve Dr. Oetker Perfect Meringues
1 ½ dl vand
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Citroncreme:

5 dl piskefløde
1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Pynt:

1 - 2 passionsfrugter
spiselige blomster (fx stedmoderblomster)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 150 °C varmluft. 

1

Marengslagkagebunde

Hæld posernes indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Tilsæt mandelmel og hakkede mandler til marengsblandingen og vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

Tegn, på to stykker bagepapir,  en cirkel på hver med en diameter på ø 24 cm. Vend  bagepapiret om så de tegnede streger ikke kommer i berøring med marengsen. Del marengsmassen i to lige store portioner. Fordel massen i de to tegnede cirkler og smør det ud i et jævnt lag i hver cirkel, brug gerne en lille vinkelpalet. Drys marengsbundene med mandelflager, så de er jævnt fordelt på begge bundene.

Bag marengsbundene i ovnen i 30 minutter. Halvvejs igennem bagetiden byttes rundt på bagepladerne i ovnen, så marengsbundene opnår et ensartet bageresultat. Lad bundene køle helt af på pladen. Fjern dem derefter forsigtigt fra bagepapiret, brug evt. en palet.

2

Citroncreme

Kom piskfløde og indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål og pisk til det får samme konsistens som flødeskum. Kom citroncremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

3

Samling og pynt

Læg den ene marengsbund på et serveringsfad.  Sprøjt  citroncremen ud i toppe fordelt på hele marengsbunden. Læg den anden marengsbund på toppen og dekorer kanten af kagen med den resterende resterende citroncreme. Pynt med frugtkødet fra en eller to friske passionsfrugter og spiselige blomster. Server marengslagkagen straks efter at den er samlet.

Tip

Pynt gerne marengslagkagen med andet frisk frugt fx friske jordbær, hindbær eller blåbær. Du kan dog også helt undlade frugt.

Næringsindhold til opskriften Marengslagkage med citroncreme og passionsfrugt

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1612 kJ
385 kcal
1549 kJ
370 kcal
Fedt 21.35 g 20.53 g
Kulhydrat 42.91 g 41.26 g
Protein 4.57 g 4.40 g