Flag

Marcipanbånd

1 stk.
Nem
20 minutter
Den fineste beklædning til din kage med mulighed for mange variationer.
Et marcipanbånd er en fin måde at dekorere en lagkage eller anden kage på. Du kan selvfølgelig gøre det med almindelig marcipan, men det er nemmere at lave et flot bånd uden revner, hvis du bruger modellerings/figur marcipan. Det kan du heldigvis nemt selv lave ved at ælte marcipan med glukosesir...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Marcipanbånd
300 gmarcipan
150 gflormelis
40 gglukosesirup
Dr. Oetker Concentrated Red Colour eller anden farve efter ønske
majsstivelse eller flormelis til udrulning

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour eller anden farve efter ønske
1

Marcipanbånd

300 gmarcipan
150 gflormelis
40 gglukosesirup
Dr. Oetker Concentrated Red Colour eller anden farve efter ønske
majsstivelse eller flormelis til udrulning

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og Concentrated Red Colour sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose indtil den skal bruges.

2

Udrulning og udskæring

Rul marcipan til en lang pølse. Brug derefter en kagerulle til at rulle det til et langt fladt bånd. Det skal være langt nok til at kunne nå hele vejen rundt om den givne kage (til en lagkage på 24 cm skal marcipanbåndet være ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Rul båndet ud i majsstivelse og sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. 


Skær båndet til mens det stadig ligger på bordet, så kanterne bliver helt lige - husk at måle kagen, inden der skæres! Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer tæt omkring kagen.


Tip - marmoreret marcipanbånd

Hvis du gerne vil lave marmoreret effekt på dit marcipanbånd, kan du følge denne vejledning:


Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Del marcipanen i 2 til 3 dele og indfarv dem i hver sin farve eller nuancer af samme farve. Rul hver portion til pølser. Bræk dem op i mindre dele og placér dem i et møster på bordet, så de ligger op ad hinanden og du kan samle dem til en samlet pølse. Rul pølsen sammen og vrid den og arbejd mønsteret ind i hinanden, til den ønskede effekt opnås.


Rul derefter marcipanen til et bånd som beskrevet ovenover.




Find alle vores bedste tips, tricks og opskrifter på lagkager på vores temaside.