Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Påskekyllinger | Kreahjørnet

Lav søde og sjove cupcakes til påske som ligner påskekyllinger. Pynt dine cupcakes med farvet smørcreme, krymmel og sukkerøjne for at få disse søde kager.

18 - 22 stk.

for let øvede 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Påskekyllinger | Kreahjørnet

Redskaber:

sprøjtepose
muffinforme

Kagedej:

175 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
3 æg str. M/L
350 g hvedemel
0,5 tsk. salt
1,5 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1,5 dl letmælk

Smørcreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
250 g blødt smør
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Pynt:

Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Sweethart ; hjerterne herfra
Dr. Oetker Choco Mix , Party Mix eller andet krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver, og bland det i dejen skiftevis med mælken.

Fordel dejen i muffinsformene. Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter og afkøl derefter kagerne på en bagerist.

3

Smørcreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte kagecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut. Stil cremen på køl i 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før eller nedkøling kan gøres hurtigere ved at komme cremen i en frysepose, som lægges fladt i køleskabet til den er afkølet til stuetemperatur.

Pisk det stuetempererede smør hvidt. Tilsæt kagecremen lidt ad gangen. Det er bedst hvis kagecremen også er stuetemperet, ellers er der risiko for at smørcremen skiller. Pisk i ca. 3 minutter eller til den ønskede konsistens er opnået. Farv smørcremen med Concentrated Yellow Colour. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en rund tyl eller klip et hul i sprøjteposen. Sprøjt smørcreme på kagerne og glat det ud med en lille palet kniv eller en smørskniv. Se hvordan i videoen i toppen af opskriften.

4

Pynt

På hver kage kommes der Sugar Eyes på, et hjertekrymmel som næb og lidt krymmel som hår eller hanekam.

Næringsindhold til opskriften Påskekyllinger | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1306kJ
312kcal
1813kJ
433kcal
Fedt 18.63g 25.87g
Kulhydrat 31.77g 44.12g
Protein 3.18g 4.42g