til opskriften Påskekyllinger | Kreahjørnet
sprøjtepose | |
muffinforme |
175 g | blødt smør |
200 g | sukker |
2 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
3 | æg str. M/L |
350 g | hvedemel |
0,5 tsk. | salt |
1,5 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Bagepulver |
1,5 dl | letmælk |
1 brev | Dr. Oetker Økologisk Kagecreme |
5 dl | letmælk |
250 g | blødt smør |
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour |
Dr. Oetker Sugar Eyes | |
Dr. Oetker Sweethart ; hjerterne herfra | |
Dr. Oetker Choco Mix , Party Mix eller andet krymmel |
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver, og bland det i dejen skiftevis med mælken.
Fordel dejen i muffinsformene. Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter og afkøl derefter kagerne på en bagerist.
Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte kagecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut. Stil cremen på køl i 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før eller nedkøling kan gøres hurtigere ved at komme cremen i en frysepose, som lægges fladt i køleskabet til den er afkølet til stuetemperatur.
Pisk det stuetempererede smør hvidt. Tilsæt kagecremen lidt ad gangen. Det er bedst hvis kagecremen også er stuetemperet, ellers er der risiko for at smørcremen skiller. Pisk i ca. 3 minutter eller til den ønskede konsistens er opnået. Farv smørcremen med Concentrated Yellow Colour. Kom smørcremen i en sprøjtepose med en rund tyl eller klip et hul i sprøjteposen. Sprøjt smørcreme på kagerne og glat det ud med en lille palet kniv eller en smørskniv. Se hvordan i videoen i toppen af opskriften.
På hver kage kommes der Sugar Eyes på, et hjertekrymmel som næb og lidt krymmel som hår eller hanekam.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1306kJ 312kcal |
1813kJ 433kcal |
Fedt | 18.63g | 25.87g |
Kulhydrat | 31.77g | 44.12g |
Protein | 3.18g | 4.42g |