Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pæremoussekage | Liv Martines Økologiske

Et glutenfrit mesterværk af de helt store. Kagen består af pæremousse på en bund af lime, kokos og hvid chokolade, samt en økologisk matchaglaze.

10 - 12 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pæremoussekage | Liv Martines Økologiske

Redskaber:

stavblender
silikoneform; rund
springform; ø 16 cm

Lime-kokosbund:

2 stk. økologiske æggehvider
30 g økologisk hvidt sukker
2 tsk. revet skal fra 1 ubehandlet lime , økologisk
30 g økologisk kokosmel
30 g økologisk mandelmel
60 g økologisk flormelis
40 g økologisk hvid chokolade , hakket
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pæremousse med lime:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 stk. økologiske pærer (eller 1,5 dl pæresaft)
saft fra 1 økologisk lime
50 g økologisk hvidt sukker
3 dl økologisk piskefløde
100 g økologisk skyr
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Matcha glaze:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g økologisk lys sirup , f.eks. ahornsirup
1 dl koldt vand
2 tsk. økologisk matcha pulver
150 g økologisk hvid chokolade

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
økologiske kokosflager
grønne skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

1

Lime-kokosbund

Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme. Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig marengsmasse.

Bland alle andre ingredienser sammen og vend dem i marengsmassen. Kom din masse i en springform med en diameter på 16 cm og bag bunden i midten af ovnen i 20-22 minutter. Lad den herefter afkøle.

2

Pæremousse med lime

Kom husblas i blød i koldt vand. Skræl og skær pærerne i små tern, og tilsæt limesaft heri. Kog den op med sukker og vaniljesukker, blend pærerne og passér saften igennem en si. Vrid og smelt husblas heri og lad den køle let. Når den er kølet, vendes den sammen med skyr.

Pisk fløde til letpisket flødeskum, og vend den sammen med skyren. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Når moussen er fyldt i, kommes bunden på og kagen sættes på frys natten over.

3

Matcha glaze

Kom husblas i blød i koldt vand. Kog matcha pulver, sirup og vand op, og smelt husblassen heri. Hak chokoladen og kom den i en høj beholder. Hæld den varme matchablanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af matchamassen og start blenderen indtil det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.

4

Sådan overtrækkes kagen med glaze

Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Hvis første lag ikke dækker kagen tilstrækkeligt, kan du give kagen en tur umiddelbart efter den første. Afslut med forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.

Løft kagen over på dit serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer, inden den pyntes med kokosflager, skovsyre og økologisk Leafy Pear krymmel.

Tips og tricks

Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform istedet. Vær opmærsom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.

Næringsindhold til opskriften Pæremoussekage | Liv Martines Økologiske

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1465kJ
350kcal
1093kJ
261kcal
Fedt 19.04g 14.21g
Kulhydrat 37.55g 28.02g
Protein 4.99g 3.72g