til opskriften Pæremoussekage - Liv Martines Økologiske
håndmixer | |
springform; ø 16 cm | |
silikoneform; rund | |
stavblender | |
chokolade- eller sukkertermometer |
2 | økologiske æggehvider |
30 g | økologisk hvidt sukker |
2 tsk. | revet skal fra 1 ubehandlet lime , økologisk |
30 g | økologisk kokosmel |
30 g | økologisk mandelmel |
60 g | økologisk flormelis |
40 g | økologisk hvid chokolade , hakket |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
3 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
3 | økologiske pærer (eller 1,5 dl pæresaft) |
saft fra 1 økologisk lime | |
50 g | økologisk hvidt sukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
100 g | økologisk skyr |
3 dl | økologisk piskefløde |
5 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
100 g | økologisk lys sirup , f.eks. ahornsirup |
1 dl | koldt vand |
2 tsk. | økologisk matcha pulver |
150 g | økologisk hvid chokolade |
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel | |
økologiske kokosflager | |
grøn skovsyre |
Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme.
Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig marengsmasse.
Bland alle andre ingredienser sammen og vend dem i marengsmassen. Kom massen i en springform (ø 16 cm) og bag bunden i midten af ovnen i 20-22 minutter. Lad den herefter afkøle.
Bagetid: 20 - 22 minutter
Kom husblas i blød i koldt vand.
Skræl og skær pærerne i små tern kom dem i en gryde og tilsæt limesaft, sukker og vaniljesukker. Kog pærerne møre, blend dem og passér saften igennem en si. Vrid og smelt husblas i den varme saft og lad den smelte. Lad saften herefter køle lidt. Tilsæt skyr og vend massen sammen.
Pisk fløde til letpisket flødeskum, og vend den sammen med pæremassen. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Kom bunden ovenpå moussen og sæt kagen i fryseren natten over.
Kom husblas i blød i koldt vand.
Kog matcha pulver, sirup og vand op. Tag det af varmen, klem husblassen fra vand og smelt den i blandingen. Hak chokoladen og kom den i en høj beholder. Hæld den varme matchablanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af matchamassen og start blenderen indtil det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.
Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Hvis første lag ikke dækker kagen tilstrækkeligt, kan kagen gives endnu en tur umiddelbart efter den første. Brug en lille kniv til forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.
Løft kagen over på et serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer. Pynt kagen lige inden servering med kokosflager, skovsyre og økologisk Leafy Pear krymmel.
Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform istedet. Vær opmærsom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1440
kJ
344 kcal |
1076
kJ
257 kcal |
Fedt | 18.92 g | 14.12 g |
Kulhydrat | 38.35 g | 28.62 g |
Protein | 4.91 g | 3.67 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: