Pæremoussekage - Liv Martines Økologiske

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Et glutenfrit mesterværk af de helt store. Kagen består af pæremousse på en bund af lime, kokos og hvid chokolade, samt en økologisk matchaglaze.

10 - 12 portioner

avanceret 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pæremoussekage - Liv Martines Økologiske

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 16 cm
silikoneform; rund
stavblender
chokolade- eller sukkertermometer

Lime-kokosbund:

2 økologiske æggehvider
30 g økologisk hvidt sukker
2 tsk. revet skal fra 1 ubehandlet lime , økologisk
30 g økologisk kokosmel
30 g økologisk mandelmel
60 g økologisk flormelis
40 g økologisk hvid chokolade , hakket
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pæremousse med lime:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 økologiske pærer (eller 1,5 dl pæresaft)
saft fra 1 økologisk lime
50 g økologisk hvidt sukker
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
100 g økologisk skyr
3 dl økologisk piskefløde

Matcha glaze:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g økologisk lys sirup , f.eks. ahornsirup
1 dl koldt vand
2 tsk. økologisk matcha pulver
150 g økologisk hvid chokolade

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
økologiske kokosflager
grøn skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ºC traditionel varme. 

1

Lime-kokosbund

Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig marengsmasse.

Bland alle andre ingredienser sammen og vend dem i marengsmassen. Kom massen i en springform (ø 16 cm) og bag bunden i midten af ovnen i 20-22 minutter. Lad den herefter afkøle.

Bagetid: 20 - 22 minutter

2

Pæremousse med lime

Kom husblas i blød i koldt vand. 

Skræl og skær pærerne i små tern kom dem i en gryde og tilsæt limesaft, sukker og vaniljesukker. Kog pærerne møre, blend dem og passér saften igennem en si. Vrid og smelt husblas i den varme saft og lad den smelte. Lad saften herefter køle lidt. Tilsæt skyr og vend massen sammen.

Pisk fløde til letpisket flødeskum, og vend den sammen med pæremassen. Fyld moussen i silikoneformen, men fyld ikke formen helt op, da bunden også skal kunne være der. Kom bunden ovenpå moussen og sæt kagen i fryseren natten over.

3

Matcha glaze

Kom husblas i blød i koldt vand. 

Kog matcha pulver, sirup og vand op. Tag det af varmen, klem husblassen fra vand og smelt den i blandingen. Hak chokoladen og kom den i en høj beholder. Hæld den varme matchablanding over og kom stavblenderen skråt ned i den høje beholder, så der dannes så få luftbobler som muligt. Hold stavblenderen dækket af matchamassen og start blenderen indtil det er en enstartet grøn masse. Lad herefter glazen køle ned til 32-35 ºC.

4

Overtræk kagen med glaze

Hent kagen direkte fra fryseren og befri den fra silikoneformen. Placer kagen på en mindre skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Hæld nu glazen over kagen i cirkelbevægelser, og lad glazen sætte sig på den kolde kage. Hvis første lag ikke dækker kagen tilstrækkeligt, kan kagen gives endnu en tur umiddelbart efter den første. Brug en lille kniv til forsigtigt at trimme kanten forneden for dråber af glaze.


Løft kagen over på et serveringsfad og lad den tø op ved stuetemperatur i 3-4 timer. Pynt kagen lige inden servering med kokosflager, skovsyre og økologisk Leafy Pear krymmel.

Tip

Hvis du ikke har en silikone form, så kan kagen støbes i en ø 20 cm springform istedet. Vær opmærsom på at skabe en hel glat overflade som basis for en vellykket glaze.

Næringsindhold til opskriften Pæremoussekage - Liv Martines Økologiske

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1440 kJ
344 kcal
1076 kJ
257 kcal
Fedt 18.92 g 14.12 g
Kulhydrat 38.35 g 28.62 g
Protein 4.91 g 3.67 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: