Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pavlova med tranebær og karamel

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den klassiske pavlova nu med tranebær og karamelsauce. En elegant dessert der passer perfekt til vinterens og julens festlige stunder.

6 - 8 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pavlova med tranebær og karamel

Redskaber:

håndmixer
stavblender
sprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Pavlova:

75 ml vand
1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues

Tranebærcreme:

200 g friske tranebær
175 g sukker
1 dl vand
2 dl piskefløde
250 g mascarpone
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Pynt:

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
friske tranebær
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

1

Pavlova

Bland marengspulver og vand. Pisk først kort på lav hastighed og derefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Kom marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir og smør den ud til en bund på ca. 18 cm i diameter, tegn evt. en cirkel på bagsiden af bagepapiret. Form en lille uddybning i midten af marengsen. Bag marengsbunden i 90 minutter. Sluk for ovnen og lad marengsbunden blive i ovnen indtil ovnen er helt kold. Fjern forsigtigt den afkølede marengsbund fra bagepapiret.

2

Tranebærcreme

Varm friske tranebær, sukker og vand i en gryde indtil tranebærrene er bløde. Blend derefter tranebærene til en puré. Kom puréen igennem en sigte og sæt den i køleskabet indtil den er kold.


Kom piskefløde, mascarpone og vaniljeekstrakt i en skål og pisk det til en luftig creme. Vend forsigtigt 3 spsk. af tranebærpuéen i cremen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor flerrillet stjernetyl og sprøjt toppe af cremen på marengsbunden. 

Tip: Istedet for at sprøjte cremen, kan den også bare smøres ud på marengsbunden. 

3

Pynt

Pynt pavlovaen med tranebærpuré, karamelsauce, friske tranebær og Golden and Shiny Pearls.

Tip

Lav gerne både marengsbunden og tranebærpuréen dagen før kagen skal serveres.

Næringsindhold til opskriften Pavlova med tranebær og karamel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1955 kJ
467 kcal
720 kJ
172 kcal
Fedt 22.98 g 8.45 g
Kulhydrat 59.48 g 21.87 g
Protein 6.02 g 2.21 g