Pink Fault Line Cake

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En fault Line Cake laves med en "sprække" i smørcremen fyldt med krymmel. Her i en fin, lyserød udgave, med skøn smag af citron og bær.

ca. 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pink Fault Line Cake

Redskaber:

2 Dr. Oetker Retro springforme; ø 18 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
håndmixer
Dr. Oetker kagekam
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Citronkage:

300 g blødt smør
1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
2 æg str. M/L
260 g hvedemel
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 ½ dl letmælk

Citroncreme:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
250 g mascarpone
3 dl piskefløde

Lyserød bær smørcreme:

1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
250 g blødt smør
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Dekoration:

1 dåse Dr. Oetker Sweetheart

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175° C varmluft.

1

Citronkage

Pisk smør og indholdet fra posen med Juicy Lemon Icing & Frosting sammen, til den er blød og luftig, 2-3 minutter. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt efter hvert æg. 

Bland, i en anden skål, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Sigt det i smørblandingen. Tilsæt mælk og rør dejen godt sammen.

Fordel dejen ligeligt mellem to smurte springforme (Dr. Oetker Retro springform, ø 18 cm) med bagepapir i bunden og bag kagerne i ca. 30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. 

Lad kagerne køle helt af i springformene. Fjern form og bagepapir og flæk begge kagebunde på midten, så der i alt bliver fire lige tykke kagebunde.

2

Citroncreme

Kom indholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, mascarpone og piskefløde i en skål og pisk til det får samme konsistens som fast flødeskum. 

Placér en kagebund på et serveringsfad og kom kageplast og ringen til springformen (eller en kagering) omkring bunden. Fordel en tredjedel af fyldet på bunden og kom den næste bund på. Gentag med de resterende kagebunde og fyld, slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig lidt i køleskabet.

3

Lyserød bær smørcreme

Kom indholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål, tilsæt stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer i 4 minutter til smørcremen er luftig. Farv smørcremen med Concentrated Pink Colour indtil ønsket farve opnås.

4

Dekoration

Hæld de fire forskellige slags krymmel fra Sweet Heart krymmel mix i en skål, og bland det godt sammen. 

Tag kagen ud fra køleskabet og befri den fra form og kageplast. Brug gerne en vinkelpalet (fx Dr. Oetker lille vinkelpalet) til at fordele noget af smørcremen i et jævnt bånd langs midten af kagen. Brug hænderne til forsigtigt at trykke krymmelblandingen ind i båndet af smørcreme. 

Fordel derefter den resterende smørcreme på resten af kagen, men lad midten af kagen med krymmel være fri (se billedet). Brug gerne en vinkelpalet til at fordele smørcremen over kagen og en kagekam (evt. Dr. Oetker kagekam - ekstra høj) til at jævne smørcremen ud, så den får en helt glat overflade og midten står skarpt frem. Lad kagen sætte sig i køleskabet inden servering.

Tip

Denne Fault Line Cake kan også laves om til en citronelskers drøm, bare erstat Berry Fantasy Icing & Frosting i smørcremen med Juicy Lemon Icing & Frosting, så får du en fin gul kage. Brug lige den krymmel du bedst kan lide!

Næringsindhold til opskriften Pink Fault Line Cake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3663 kJ
875 kcal
1763 kJ
421 kcal
Fedt 52.91 g 25.44 g
Kulhydrat 84.32 g 40.54 g
Protein 6.94 g 3.34 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: