Ragusa

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet ragusa er smukt og godt at servere til en kop kaffe. Det kombinerer cremet nougat, bløde tranebær og sprøde chokolade- og nøddestykker perfekt.

10 - 12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ragusa

Redskaber:

form; 20 x 20 cm

Ragusa:

50 g god mørk chokolade
200 g blød nougat
70 g Dr. Oetker Mandelflager eller Dr. Oetker Mandelsplitter
50 g tranebær
150 g smeltet mørk chokolade til at pensle top og bund med

Tilberedning

Tilberedning

1

Ragusa

Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med film.

Hak chokoladen groft og smelt den sammen med nougaten over vandbad. Tag chokolade-nougatblandingen af varmen og lad den køle helt af. Rist mandelflagerne på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem køle af. Bland mandelflager og tranebærrene i chokolade-nougatblandingen.

Hak de 150 g chokolade og smelt 1/3 over vandbad. Bland endnu 1/3 i og rør indtil al chokoladen er smeltet. Rør den sidste tredjedel i lidt efter lidt, indtil chokoladen har en temperatur som er en anelse varmere end fingervarm. Hæld 1/2 af chokoladen i bunden af den beklædte form og stil den et øjeblik i fryseren indtil overfladen er let stivnet. Hæld nougatblandingen over og sæt formen tilbage i fryseren indtil overfladen er stivnet tilpas meget til, den sidste smeltede chokolade kan hældes over. Lad chokoladen stivne.

Ved uskæring hives ragusaen ved filmen. Skær den i skiver eller små firkanter efter behov. Servér med den side opad, hvor filmen har siddet, det er oftest den flotteste.

Tip

Opbevar ragusaen i køleskabet, men servér den ved stuetemperatur. Den er også nemmest at skære, når den ikke kommer direkte fra køl.

Opskriften er venligst udlånt af Cecilie Svensson, forfatter af kogebogen "Sødt, Sådan!"

Næringsindhold til opskriften Ragusa

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 942 kJ
225 kcal
2001 kJ
478 kcal
Fedt 13.04 g 27.74 g
Kulhydrat 23.31 g 49.60 g
Protein 3.18 g 6.76 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: