Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Ragusa

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet ragusa er smukt og godt at servere til en kop kaffe. Det kombinerer cremet nougat, bløde tranebær og sprøde chokolade- og nøddestykker perfekt.

10 - 12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ragusa

Redskaber:

form; 20 x 20 cm

Ragusa:

50 g god mørk chokolade
200 g blød nougat
70 g Dr. Oetker Mandelflager eller Dr. Oetker Mandelsplitter
50 g tranebær
150 g smeltet mørk chokolade til at pensle top og bund med

Tilberedning

Tilberedning

1

Ragusa

Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med film.

Hak chokoladen groft og smelt den sammen med nougaten over vandbad. Tag chokolade-nougatblandingen af varmen og lad den køle helt af. Rist mandelflagerne på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem køle af. Bland mandelflager og tranebærrene i chokolade-nougatblandingen.

Hak de 150 g chokolade og smelt 1/3 over vandbad. Bland endnu 1/3 i og rør indtil al chokoladen er smeltet. Rør den sidste tredjedel i lidt efter lidt, indtil chokoladen har en temperatur som er en anelse varmere end fingervarm. Hæld 1/2 af chokoladen i bunden af den beklædte form og stil den et øjeblik i fryseren indtil overfladen er let stivnet. Hæld nougatblandingen over og sæt formen tilbage i fryseren indtil overfladen er stivnet tilpas meget til, den sidste smeltede chokolade kan hældes over. Lad chokoladen stivne.

Ved uskæring hives ragusaen ved filmen. Skær den i skiver eller små firkanter efter behov. Servér med den side opad, hvor filmen har siddet, det er oftest den flotteste.

Tip

Opbevar ragusaen i køleskabet, men servér den ved stuetemperatur. Den er også nemmest at skære, når den ikke kommer direkte fra køl.

Opskriften er venligst udlånt af Cecilie Svensson, forfatter af kogebogen "Sødt, Sådan!"

Næringsindhold til opskriften Ragusa

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 900 kJ
215 kcal
1918 kJ
458 kcal
Fedt 13.20 g 28.08 g
Kulhydrat 20.46 g 43.53 g
Protein 3.43 g 7.31 g