Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Ragusa

Hjemmelavet ragusa er smukt og godt at servere til en kop kaffe. Det kombinerer cremet nougat, bløde tranebær og sprøde chokolade- og nøddestykker perfekt.

10 - 12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ragusa

Redskaber:

form; 20 x 20 cm

Ragusa:

50 g god mørk chokolade
200 g blød nougat
70 g Dr. Oetker Mandelflager eller Dr. Oetker Mandelsplitter
50 g tranebær
150 g smeltet mørk chokolade til at pensle top og bund med

Tilberedning

Tilberedning

1

Ragusa

Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med film.

Hak chokoladen groft og smelt den sammen med nougaten over vandbad. Tag chokolade-nougatblandingen af varmen og lad den køle helt af. Rist mandelflagerne på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem køle af. Bland mandelflager og tranebærrene i chokolade-nougatblandingen.

Hak de 150 g chokolade og smelt 1/3 over vandbad. Bland endnu 1/3 i og rør indtil al chokoladen er smeltet. Rør den sidste tredjedel i lidt efter lidt, indtil chokoladen har en temperatur som er en anelse varmere end fingervarm. Hæld 1/2 af chokoladen i bunden af den beklædte form og stil den et øjeblik i fryseren indtil overfladen er let stivnet. Hæld nougatblandingen over og sæt formen tilbage i fryseren indtil overfladen er stivnet tilpas meget til, den sidste smeltede chokolade kan hældes over. Lad chokoladen stivne.

Ved uskæring hives ragusaen ved filmen. Skær den i skiver eller små firkanter efter behov. Servér med den side opad, hvor filmen har siddet, det er oftest den flotteste.

Tip

Opbevar ragusaen i køleskabet, men servér den ved stuetemperatur. Den er også nemmest at skære, når den ikke kommer direkte fra køl.

Opskriften er venligst udlånt af Cecilie Svensson, forfatter af kogebogen "Sødt, Sådan!"

Næringsindhold til opskriften Ragusa

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 900kJ
215kcal
1918kJ
458kcal
Fedt 13.20g 28.08g
Kulhydrat 20.46g 43.53g
Protein 3.43g 7.31g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.