Regnbue småkager

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Festlige småkager i alle regnbuens farver. Småkagerne med farvet fondant er både lækre og nemme at bage - så hop med på rainbow trenden!

ca. 16 stk.

nem 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Regnbue småkager

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
rund udstikker; ø 9 cm
pensel

Vaniljesmåkager:

115 g blødt smør
65 g sukker
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 g hvedemel
1 - 2 tsk. mælk

Regnbue fondant pynt:

1 pakke Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
flydende honning til pensling

Tilberedning

Tilberedning

1

Vaniljesmåkager

Pisk smør, vaniljeekstrakt og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt mel og pisk dejen sammen til en småkagedej. Hvis dejen er for tør, så tilsæt 1-2 tsk. mælk til dejen har samlet sig.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. ½ cm. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 9 cm). Skær derefter hver cirkel over på midten, så der bliver to halv-cirkler. Kom småkagerne over på en bageplade med bagepapir, sørg for at der er lidt plads imellem småkagerne. 


Kom pladen i køleskabet i ca. 30 minutter, dette gør at småkagerne lettere holder formen, når de bliver bagt. 


Tænd ovnen på 180 °C almindelig varme eller 160 °C varmluft. 


Bag småkagerne i den forvarmede ovn, midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til de er let gyldne. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i ca. 10 minutter, kom dem derefter over på en rist og lad dem køle helt af.

2

Farvet fondant

Farv fondanten imens småkagedejen hviler i køleskabet.

Del fondanten i 6 lige store stykker. Kom husholdningsfilm omkring den fondant der ikke arbejdes med, så det ikke tørrer ud. 


Drys et bord med flormelis, tag et stykke fondant og ælt det blødt og smidigt. Lav en fordybning i fondanten, og kom lidt Concentrated Pink Colour i, ælt farven godt ind og tilsæt mere indtil den ønskede farve opnås. Gentag processen med den resterende fondant og de andre Concentrated Colours, men lad én portion fondant være hvid. Husk at komme husholdningsfilm om fondanten indtil den skal bruges.

3

Samling af regnbue småkagerne

Pynt småkagerne når de er helt kolde. Tag et lille stykke af alle de farvede fondantkugler og rul dem til tynde pølser. 


Pensl en småkage med honning på den ene side. Tag først den lyserøde fondant-pølse og læg den øverste i en bue på småkagen, kom derefter den orange under, så den gule, grønne og til sidst et lille stykke af den blå. Pres forsigtigt fondanten fast på småkagen. Gentag processen, indtil alle småkager er dækket af fondant regnbuer.

Tag den hvide fondant og rul små kugler og sæt dem fast med lidt honning på enderne af regnbuerne, så det ligner skyer. 

Næringsindhold til opskriften Regnbue småkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 729 kJ
174 kcal
1817 kJ
434 kcal
Fedt 6.29 g 15.72 g
Kulhydrat 25.03 g 62.56 g
Protein 1.38 g 3.46 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: