Ribsgelé

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet ribsgelé smager dejligt og er slet ikke så svært at lave! Brug det på toppen af gammeldags æblekage eller gem det til julemaden.

700 - 750 ml

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ribsgelé

Redskaber:

saftpose eller si med et tyndt klæde
små syltetøjsglas

Ribssaft:

1 kg friske eller frosne ribs
2 ½ dl vand

Ribsgelé:

2 ½ tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til gelé (10 g)
500 g sukker
5 dl ribssaft , fra ovenstående opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Lidt om gelé

Normalt laver man ribsgelé på umodne eller kun netop modne, friske bær, da de har det højeste pektinindhold, men Dr. Oetkers Geleringspulver til Gelé indeholder pektin og du kan derfor lave gelé af frosne ribs eller meget modne ribs, der har et lavt pektinindhold.

Bær og frugt indeholder pektin, som er et naturligt geleringsmiddel, der er med til at sætte en gelé. Nogle frugter og bær har et naturligt højere pektinindhold end andre, desuden nedbrydes pektin under modning og frysning af frugt og bær. Derfor er det ofte nødvendigt at tilsætte et geleringsmiddel, hvis man ønsker at lave gelé af frugt eller bær der har været frossen, er meget modne eller har et naturligt lavt pektinindhold. Indholdet af pektin varierer også og det kan derfor være nødvendigt at tilsætte mere eller mindre geleringspulver for at få en gelé til at stivne. 

Geleringstest

Geleringstesten bruges til at teste om en gelé vil sætte sig, når den er kølet hel ned.


Start med at komme en tallerken i fryseren, så den er helt kold, når du skal lave geleringstesten. Tag en skefuld af den varme gelé og kom den på den kolde tallerken fra fryseren, lad den køle lidt. Hvis geléen stivner, så man kan trække en finger igennem og den ikke flyder helt sammen igen, så er geléen som den skal være. Er geléen for tynd, skal den koges op med ekstra Geleringspulver til Gelé, blandet med sukker, for at få den ønskede konsistens. Alternativt kan du prøve at tilsætte lidt Citronsyre eller Vinsyre, da dette også kan hjælpe med at få geléen til at sætte sig, det vil dog gøre geléen mere syrlig.

1

Ribssaft

Kom ribs og vand i en gryde med låg, bring det i kog og lad det herefter koge med låg på i 20 minutter. Hæld saften igennem en saftpose eller en si betrukket med et tyndt, fugtigt viskestykke eller bomuldsklæde. Sæt bærrene til afdrypning natten over i køleskabet. Sørg for at få presset så meget af saften ud af bærrene som muligt. Klem gerne på saftposen, så det sidste saft presses ud.

2

Ribsgelé

Bland geleringspulver med 1 spsk. af sukkeret.

Mål 5 dl ribssaft af og kom det i en gryde. Tilsæt geleringssukkeret til den kolde saft. Kog saften op under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret imens der fortsat røres og lad saften simre i 10-15 minutter. Fjern skum undervejs.

Lav geleringstesten som beskrevet ovenfor. Hvis geléen ikke løber helt sammen, når der trækkes en finger igennem på den kolde tallerken,  er den klar til at komme på glas.

Hæld geléen i små rene, skoldede glas. Anvend små glas, da gelé i store glas kan have svært ved at stivne. Kom skoldede låg på, imens geléen stadig er varm, dette øger holdbarheden på geléen, men det kan dog skabe lidt kondens i låget.

Tips

Mængden af saft kan variere, derfor er det vigtigt at måle 5 dl af til geléen.

Hvis du vil undgå kondens i låget, så vent med at komme låg på til geléen er helt kold. Læg istedet et rent viskestykke hen over glassene og lad geléen stå til den er kold. Når geléen er helt kold kommes skoldede låg på. Ved brug af denne metode undgås kondensvand, men holdbarheden kan være lidt kortere, da geléen er udsat for mikroorganismer fra luften. Opbevar geléen i køleskabet.


Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Næringsindhold til opskriften Ribsgelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 17 kJ
4 kcal
615 kJ
147 kcal
Fedt 0.01 g 0.20 g
Kulhydrat 1.04 g 34.64 g
Protein 0.02 g 0.60 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: