Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Ribsgelé

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet ribsgelé smager dejligt og er slet ikke så svært at lave! Brug det på toppen af gammeldags æblekage eller gem det til julemaden.

700 - 750 ml

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ribsgelé

Redskaber:

saftpose eller si med et tyndt klæde
små syltetøjsglas

Ribssaft:

1 kg friske eller frosne ribs
2 ½ dl vand

Ribsgelé:

2 ½ tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til gelé (10 g)
500 g sukker
5 dl ribssaft , fra ovenstående opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Lidt om gelé

Normalt laver man ribsgelé på umodne eller kun netop modne, friske bær, da de har det højeste pektinindhold, men Dr. Oetkers Geleringspulver til Gelé indeholder pektin og du kan derfor lave gelé af frosne ribs eller meget modne ribs, der har et lavt pektinindhold.

Bær og frugt indeholder pektin, som er et naturligt geleringsmiddel, der er med til at sætte en gelé. Nogle frugter og bær har et naturligt højere pektinindhold end andre, desuden nedbrydes pektin under modning og frysning af frugt og bær. Derfor er det ofte nødvendigt at tilsætte et geleringsmiddel, hvis man ønsker at lave gelé af frugt eller bær der har været frossen, er meget modne eller har et naturligt lavt pektinindhold. Indholdet af pektin varierer også og det kan derfor være nødvendigt at tilsætte mere eller mindre geleringspulver for at få en gelé til at stivne. 

Geleringstest

Geleringstesten bruges til at teste om en gelé vil sætte sig, når den er kølet hel ned.


Start med at komme en tallerken i fryseren, så den er helt kold, når du skal lave geleringstesten. Tag en skefuld af den varme gelé og kom den på den kolde tallerken fra fryseren, lad den køle lidt. Hvis geléen stivner, så man kan trække en finger igennem og den ikke flyder helt sammen igen, så er geléen som den skal være. Er geléen for tynd, skal den koges op med ekstra Geleringspulver til Gelé, blandet med sukker, for at få den ønskede konsistens. Alternativt kan du prøve at tilsætte lidt Citronsyre eller Vinsyre, da dette også kan hjælpe med at få geléen til at sætte sig, det vil dog gøre geléen mere syrlig.

1

Ribssaft

Kom ribs og vand i en gryde med låg, bring det i kog og lad det herefter koge med låg på i 20 minutter. Hæld saften igennem en saftpose eller en si betrukket med et tyndt, fugtigt viskestykke eller bomuldsklæde. Sæt bærrene til afdrypning natten over i køleskabet. Sørg for at få presset så meget af saften ud af bærrene som muligt. Klem gerne på saftposen, så det sidste saft presses ud.

2

Ribsgelé

Bland geleringspulver med 1 spsk. af sukkeret.

Mål 5 dl ribssaft af og kom det i en gryde. Tilsæt geleringssukkeret til den kolde saft. Kog saften op under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret imens der fortsat røres og lad saften simre i 10-15 minutter. Fjern skum undervejs.

Lav geleringstesten som beskrevet ovenfor. Hvis geléen ikke løber helt sammen, når der trækkes en finger igennem på den kolde tallerken,  er den klar til at komme på glas.

Hæld geléen i små rene, skoldede glas. Anvend små glas, da gelé i store glas kan have svært ved at stivne. Kom skoldede låg på, imens geléen stadig er varm, dette øger holdbarheden på geléen, men det kan dog skabe lidt kondens i låget.

Tips

Mængden af saft kan variere, derfor er det vigtigt at måle 5 dl af til geléen.

Hvis du vil undgå kondens i låget, så vent med at komme låg på til geléen er helt kold. Læg istedet et rent viskestykke hen over glassene og lad geléen stå til den er kold. Når geléen er helt kold kommes skoldede låg på. Ved brug af denne metode undgås kondensvand, men holdbarheden kan være lidt kortere, da geléen er udsat for mikroorganismer fra luften. Opbevar geléen i køleskabet.


Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Næringsindhold til opskriften Ribsgelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 17 kJ
4 kcal
615 kJ
147 kcal
Fedt 0.01 g 0.20 g
Kulhydrat 1.04 g 34.64 g
Protein 0.02 g 0.60 g