Roulade-lagkage med vaniljecreme

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nu kan du forene de to skønne kagetyper: Roulade og Lagkage. Et mesterværk fyldt med luftig vaniljecreme og sjov dekoration - perfekt til festen!

10 - 12 portioner

for let øvede 85 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Roulade-lagkage med vaniljecreme

Redskaber:

bradepande; 30 x 40 cm
kagerulle
udstikker

Kakao-rouladebund:

100 g smør
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
4 æg str. M/L
175 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
175 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Vanilje-appelsincreme:

100 g blødt smør
300 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g flødeost eller mascarpone
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin (fintrevet)

Pynt:

250 g hvid fondant
flormelis
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
100 g chokolade til overtræk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 225 °C traditionel ovn.

Bagetid: 8 minutter

1

Kakao-rouladebund

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao, tag gryden af varmen og rør godt rundt. Lad det køle let af.


Pisk æg, sukker og vaniljeekstrakt skummende og lyst i en skål. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Rør forsigtigt den smeltede smørblanding i dejen. 


Beklæd en bageplade (30 x 40 cm) med bagepapir og smør dejen jævnt ud i en firkant. Bag den midt i ovnen i ca. 8 minutter.


Vend den bagte rouladebund ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og læg et fugtigt viskestykke over, hvilket gør dejen nemmere at rulle sammen. Lad bunden køle lidt ned, men den skal stadig være lidt lun ved rulning, for så undgås det nemmere at bunden sprækker.

2

Vanilje-appelsincreme

Pisk smør og halvdelen af flormelissen sammen. Tilsæt resten af flormelissen, vaniljeekstrakt, flødeost og fintrevet appelsinskal. Pisk godt i 5 minutter til cremen er let og luftig.

3

Samling af kagen

Skær bunden til rundt i kanten og del den i tre lige brede strimler på den lange led. Smør cremen ud på kagestrimlerne.

Rul den første strimmel sammen til en lille roulade, tag den næste kagestrimmel og læg den på så den møder enden af den første strimmel, rul videre. Fortsæt til alle strimlerne er brugt og der er en stor kage.

Rouladen har nu en diameter på ca. 18 cm. Pak den stramt ind i plastfilm og sæt den på køl.

4

Pynt

Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udskær et låg der passer til toppen af rouladekagen. Farv resten af fondanten med Concentrated Blue Colour og tril den til en lang pølse. Rul den flad og skær den til, så det kan bruges som et bånd rundt om kagen.


Udstik stjerne eller andre figurer af den resterende fondant. Sæt fondanten fast på kagen ved at pensle bagsiden med vand og herefter trykke fondanten fast.


Smelt chokoladen og lav nogle fine "snirkler" på et stykke bagepapir, som kan bruges til pynt rundt i kanten og på toppen af kagen.

Tips

Cremen kan evt. blandes med mosede hindbær. Den passer perfekt til festlige lejligheder som fødselsdag, konfirmation og studenterfest.


Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.



Hvis du vil vide hvordan man tempererer chokolade og hvorfor det kan være en god idé, så læs mere på vores side om Chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Roulade-lagkage med vaniljecreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2462 kJ
588 kcal
1641 kJ
392 kcal
Fedt 24.93 g 16.62 g
Kulhydrat 78.37 g 52.25 g
Protein 6.84 g 4.56 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: