Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Roulade-lagkage med vaniljecreme

Nu kan du forene de to skønne kagetyper: Roulade og Lagkage. Et mesterværk fyldt med luftig vaniljecreme og sjov dekoration - perfekt til festen!

about 12 portioner

for let øvede 110 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Roulade-lagkage med vaniljecreme

Redskaber:

bradepande; 30 x 40 cm
kagerulle

Kagebund:

100 g smør
25 g Dr. Oetker Baking Cocoa
4 æg str. M/L
175 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
175 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Vaniljecreme:

100 g blødt smør
300 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g flødeost eller mascarpone
Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin (fintrevet)

Pynt:

250 g hvid fondant
flormelis
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
100 g chokolade til overtræk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 225 °C.

1

Kagebund

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao, tag gryden af varmen og rør godt rundt. Pisk æg, sukker og vaniljeekstrakt skummende i en skål. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Rør forsigtigt kakaosmørret i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen jævnt ud i en firkant. Bag den ca. 8 min.

Vend den bagte rouladebund ud på et stykkke sukkerdrysset bagepapir og læg et fugtigt viskestykke over, hvilket gør dejen nemmere at rulle sammen. Lad bunden køle lidt ned, men den skal være lun ved rulning.

2

Vaniljecreme

Pisk smør og halvdelen af flormelissen sammen. Tilsæt resten af flormelissen, vaniljeekstrakt, flødeost samt appelsinskal og pisk godt i 5 min. til cremen er let og luftig.

Skær bunden til rundt i kanten og del den i tre strimler på den lange led. Smør cremen ud på kagestrimlerne.

Rul den første strimmel sammen til en lille roulade og læg den på den ved enden af den anden strimmel, så de to ender støder sammen. Rul videre. Læg den nu lidt større roulade ved enden af den sidste strimmel og rul sammen til én stor roulade.

Rouladen har nu en diameter på ca. 18 cm. Pak den stramt ind i plastfilm og sæt den på køl.

3

Pynt

Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Lav et låg der passer til toppen af rouladekagen. Farv resten af fondanten med concentrated blue colour og tril den til en lang pølse. Rul den flad og skær den til, så det kan bruges som et bånd rundt om kagen. Lav evt. nogle små figurer af fondant til pynt. Sæt fondanten fast på kagen ved at pensle bagsiden med vand og herefter trykke fondanten fast.

Smelt chokoladen og lav nogle fine "snirkler" på et stykke bagepapir, som kan bruges til pynt rundt i kanten og på toppen af kagen.

Tip

Cremen kan evt. blandes med mosede hindbær. Den passer perfekt til festlige lejligheder som fødselsdag, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Roulade-lagkage med vaniljecreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2273kJ
543kcal
1637kJ
391kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 75.17g 54.08g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.