Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Roulade-lagkage med vaniljecreme

Nu kan du forene de to skønne kagetyper: Roulade og Lagkage i en og samme kage. Et herligt tvist fyldt med vaniljecreme dine gæster sent vil glemme!

about 12 portioner

for let øvede 110 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Roulade-lagkage med vaniljecreme

1 bageplade; 30 x 40 cm:

Kagebund:

100 g smør
25 g kakao
4 æg str. M/L
175 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
175 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Vaniljecreme:

100 g blødt smør
300 g flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g flødeost eller mascarpone
Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin (fintrevet)

Pynt:

250 g hvid fondant
flormelis
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
100 g chokolade til overtræk

preparation

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 225° C.

2

Kagebund

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao, tag gryden af varmen og rør godt rundt. Pisk æg, sukker og vaniljeekstrakt skummende i en skål. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det i med let hånd. Rør forsigtigt kakaosmørret i dejen og smør den ud på bagepladen belagt med bagepapir.

3

Bag bunden i ca. 8 min. Vend bunden ud på bagepapir drysset med flormelis og læg et fugtigt rent viskestykke over.

4

Vaniljecreme

Pisk smør og halvdelen af flormelissen sammen. Tilsæt resten af flormelissen, vaniljeekstrakt, flødeost samt appelsinskal og pisk godt i 5 min. til cremen er let og luftig.

Skær kagen til rundt i kanten og del den i tre baner på den lange led. Smør cremen ud på banerne.

Rul den første bane sammen til en roulade, læg den i forlængelse af den næste og rul videre.

Så har du til sidst én roulade med en diameter på ca. 18 cm. Pak den stramt ind i plastfilm og sæt den koldt.

5

Pynt

Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Lav et låg der passer til toppen af kagen. Farv resten af fondanten med Concentrated Blue Colour og tril den til en lang pølse. Rul den flad og skær den til, så den kan bruges som bånd rundt om kagen. Lav evt. nogle små figurer af fondant til pynt. Sæt fondanten fast på kagen ved at pensle bagsiden med vand og herefter trykke fondanten fast.

Smelt chokoladen og lav nogle fine "snirkler" på et stykke bagepapir, som kan bruges til pynt rundt i kanten og på toppen af kagen.

Tips og tricks

Cremen kan evt. blandes med mosede hindbær. Den passer perfekt til festlige lejligheder som fødselsdag, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Roulade-lagkage med vaniljecreme

PER PORTION / STYK PER 100 G / ML
Energi 2269kJ
542kcal
1633kJ
390kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 75g 54g
Protein 0g 0g