Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Smølfie småkager | Kreahjørnet

Bag disse søde Smølfie-småkager og inviter Smølferne med ud i køkkenet!

40 - 45 stk.

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Smølfie småkager | Kreahjørnet

Dejen:

175 g hvedemel
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
175 g sukker
125 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Pynt:

100 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour , blå
Dr. Oetker Pynteglasur
Dr. Oetker Writing Icing Decór
3 spsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland hvedemel, mandelmel og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og vaniljeekstrakt. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

2

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

3

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik småkagerne med et snapseglas eller en rund udstiksform (ø 3 cm). Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne nederst i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune. Afkøl småkagerne på en bagerist.

4

Pynt

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn. Chokoladen skal tempereres. Vær derfor varsom når du smelter den hvide chokolade. Tag den af varmen så snart chokoladen er næsten smeltet. Chokoladen må ikke blive for varm. Indfarv den med Concentrated Blue Colour. Fordel et jævnt lag chokolade på hele småkagens overflade med en teske og lad det tørre helt.


Varm hvid Pynteglasur i vandbad som anvist på tuben. Tegn små hatte på smølferne. Tegn små øjne med hvid dekorationsglasur. Bland sort konditorfarve og flormelis til en tyk glasur. Fyld glasuren i en sprøjtepose og klip et meget lille hul. Tegn øjenbryn, øjne og mund på Smølfe-ansigterne med sort glasur.

Næringsindhold til opskriften Smølfie småkager | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 381kJ
91kcal
1817kJ
434kcal
Fedt 4.73g 22.51g
Kulhydrat 10.89g 51.86g
Protein 1.18g 5.62g