Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sprøde vaniljestjerner

Få hjemmet til at dufte af julebag, med denne herlige juleopskrift, der kan få alle i julehumør.

70 - 80 stk.

nem 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sprøde vaniljestjerner

Dejen:

325 g hvedemel
75 g kartoffelmel
125 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste eller 1. Dr. Oetker vaniljestang
250 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
Dr. Oetker Writing Icing Decór og Dr. Oetker krymmel (evt)

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Rør sigtet mel, kartoffelmel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt Vanilla Paste eller vaniljestang. Bruges vaniljestang flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen er som rasp. Tilsæt æggeblomme og vaniljearoma, og saml dejen hurtigt. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i mindst 40 minutter.

2

Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 180° C traditionel varme.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord, den skal have en tykkelse på ½ cm. Udstik stjernerne med en udstiksform og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag vaniljestjernerne i 8-10 minutter til de er gyldnebrune. Afkøl vaniljestjernerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Tips og tricks

Gode, sprøde vaniljesmåkager, som kan pyntes med glasur.

Næringsindhold til opskriften Sprøde vaniljestjerner

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 230kJ
55kcal
1922kJ
459kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 6.58g 54.83g
Protein 0g 0g