Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Slik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery
Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker, glukosesirup, vand og saften fra citronen op i en gryde i 15 minutters tid. Når sukkerlagen er færdig med at koge, tages den af varmen. Lad massen køle lidt ned til 80 grader. Vrid nu husblassen fri for vand, og smelt den i den lune sukkermasse. Tilsæt herefter champagne eller cremant. Smør silikoneformene med lidt smagsneutral olie, så vingummierne er nemmere at få ud. Brug en ske eller doseringstragt til at fordele vingummimassen i formene. Sæt vingummierne på køl i et par timer eller til dagen efter.
Når vingummierne har sat sig, tages de forsigtigt ud af formene. Vend dem i en blanding af sukker og citronsyre lige inden servering.
Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller på køl.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Cupcakes og muffins
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :170 minutter40 - 50 stk.