Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Stikkelsbærgrød

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lav denne opskrift på blød og lækker frugtgrød med stikkelsbær. Du kan både bruge friske og frosne stikkelsbær og røde eller grønne. Brug lige dem du har.

ca. 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød:

1 kg stikkelsbær (friske eller frosne)
8 dl vand
300 - 400 g sukker alt efter smag
60 g Dr. Oetker Jævningspulver til frugtgrød

Tilberedning

Tilberedning

1

Stikkelsbærgrød

Rengør stikkelsbærrerne, skær gerne den lille top af. Hæld dem i en stor gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det derefter koge i ca. 5 minutter til bærrene er møre.


Opløs Jævningspulver til frugtgrød i 2 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævning stille og roligt i grøden, der med det samme begynder at tykne. Grøden må ikke bringes i kog igen efter at jævningen er tilsat. 



Hæld grøden i en skål til afkøling, drys evt. toppen med lidt sukker for at undgå at der dannes skin.

Tips

Hvis du bruger frosne bær reduceres vandmængden fra 6 til 5 dl.


Jævningspulver til frugtgrød indeholder kartoffelstivelse, grøden må derfor ikke koges op efter at jævningen er tilsat, da den så risikerer at blive lang.

Næringsindhold til opskriften Stikkelsbærgrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1063 kJ
254 kcal
385 kJ
92 kcal
Fedt 0.75 g 0.27 g
Kulhydrat 62.27 g 22.56 g
Protein 1.13 g 0.41 g