Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med jordbær, en flækket vaniljestang, citronsyre og vand. Bring det i kog og lad det simre i 6-8 minutter, indtil rabarberstykkerne og jordbærrene er møre.
Si suppen og pres saften ud af rabarberne og jordbærrene, evt. ved hjælp af en ske. Kom saften tilbage i gryden og tilsæt sukker, og kog indtil det er opløst. Tag gryden af varmen.
Bland Jævningspulver og vand sammen i en lille skål, og rør det i saften i gryden. Lad suppen køle helt af, så den bliver iskold.
Rens rabarberne og snit dem helt fint. Vend de finskårne rabarberstykker i vaniljesukker og lad dem trække i 15 minutter.
Tænd ovnen på 110 °C varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehviderne stive og luftige med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Man skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at de luftige æggehvider falder ud. Drys sukker i lidt ad gangen, mens der piskes. Pisk til marengsen er sej, og der ikke længere er sukkerkrystaller i massen. Vend rabarberstykkerne i marengsen og sæt marengsen med en ske som 10-20 små toppe på bagepladen.
Bag marengsene i ovnen i 60 minutter. De bør spises samme dag, som de tilberedes.
Bagetid: 60 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 110 °C
Anret suppen i dybe tallerkner og bryd marengsen en anelse, og kom den ned i suppen. Læg en kugle vaniljeis ovenpå. Pynt med friske jordbær og skovsyre.
Suppen kan sagtens tilberedes flere dage i forvejen og blot stå på køl indtil servering.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter