Surdejs flutes med kærnemælk og nem surdej

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Sprøde og saftige flutes er bare perfekt både til aftensmad og frokost.

4 brød

avanceret 40 Minutter

Denne opskrift er lavet med tørret surdej, der gør det nemmere og mere tilgængeligt for alle at bage surdejsbrød. Det tager lidt tid at lave godt brød, så det er ikke en opskrift du skal gå i gang med lige inden gæsterne kommer. Læs opskriften godt igennem og sæt god tid af til at lave de lækre kærnemælksflutes.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Surdejs flutes med kærnemælk og nem surdej

Redskaber:

bageplade , bagestål eller pizzasten
bradepande

Surdejs flutes med kærnemælk:

400 g hvedemel (med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
100 g durummel
1 pose Dr. Oetker Surdej
2 dl kærnemælk
2 dl koldt vand
1 ½ tsk. groft salt
3 spsk. olivenolie (45 ml)
durummel til bordet

Tilberedning

Tilberedning

1

Surdejs flutes med kærnemælk

Bland hvedemel, durummel, indholdet fra 1 pose Surdej, kærnemælk og vand. Rør det sammen med en grydeske, til der ikke er mere tørt mel, dæk skålen til og lad dejen hvile i 20 minutter. 

Fordel salt og olivenolie over dejen og ælt det godt ind med hænderne. Fold dejens sider op over midten gentagne gange, så den til sidst er helt glat. Læg dejen med samlingen nedad, gerne i en gennemsigtig skål eller 3 liters condibøtte med låg, men en almindelig skål kan også bruges (hvis en kondibøtte bruges så sæt en streg på siden af bøtten, så du kan holde øje med, hvordan dejen hæver).

Lad dejen hvile i 20 minutter, fold derefter dejen ved at dyppe fingrene i koldt vand, stikke dem ind under dejen, løfte dejen op, så langt den vil være med og folde siderne ind under den. Drej bøtten og gentag, indtil alle sider er foldet ind under dejen. Læg låg på skålen/condibøtten og lad dejen hvile i 20 minutter.

Gentag foldningen som beskrevet ovenfor. Læg låg på skålen/condibøtten og lad dejen hæve i 1 time.

2

Formning og afbagning

Mens dejen hæver, så kom en bageplade/bagestål/pizzasten i den nederste tredjedel af en kold ovn. Sæt en lille bradepande ind i bunden af ovnen.

Tænd ovnen på 260 °C traditionel varme

Lad ovnen varme op i ca. 45 minutter, men dejen hæver færdig. Bagepladen og bradepanden skal varmes op sammen med ovnen, så det hele er godt varmt når brødet skal bages. 

Klargør et stykke bagepapir, som kan glide ind på den varme bageplade/bagestål.

Efter en times hævetid er dejens størrelse tredoblet. Når dejen er færdighævet, drysses bordet rundhåndet med durummel. Lad dejen glide ud af skålen og ned på melet. Fold forsigtigt dejen ind over sig selv en gang, så der nu er durummel på både top og bund af dejen.

Sænk ovnvarmen til 240 °C traditionel varme.

Del dejen i fire på den lange led. Flyt forsigtigt brødene over på bagepapiret og lad dem glide ind på bagestålet ved hjælp af en bageplade eller –spade.

Hæld ½ dl vand ind i bradepanden i bunden af ovnen og luk straks ovnlågen. Efter 5 minutters bagetid åbnes ovnlågen kort for at overskydende damp kan slippe ud. 

Bag kærnemælksflutes i alt i 18-20 minutter. 

Bagetid: 18 - 20 minutter

3

Tips

Hvis du har svært ved at finde en hvedemel med 12 g protein pr. 100 g, så brug evt. en blanding af hvedemel og Manitobahvedemel (fx 250 g hvedemel og 150 g manitobamel).

Dejen kan også æltes i en standmixer, ælt dejen i ca. 10 minutter.

Skal flutes genopvarmes, varmes ovnen op til 200 °C traditionel varme. Brødet fugtes under vandhanen, overskydende vand rystes af, og kærnemælksflutes bages på ovnristen i 8-10 minutter, til skorpen igen er sprød.

Næringsindhold til opskriften Surdejs flutes med kærnemælk og nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2366 kJ
565 kcal
963 kJ
230 kcal
Fedt 12.64 g 5.14 g
Kulhydrat 79.39 g 32.27 g
Protein 16.64 g 6.76 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: