Surdejsbrød med grahamsmel

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækkert fuldkornsbrød med surdej. Grahamsmelet giver brødet tyngde og tilføjer fuldkorn, så brødet mætter godt.

1 brød

for let øvede 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Surdejsbrød med grahamsmel

Surdejsbrød med grahamsmel:

250 g grahamsmel
250 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 ½ tsk. fint salt (12 g)
360 ml lunkent vand
hvedemel til drys

Tilberedning

Tilberedning

1

Surdejsbrød med grahamsmel

Bland grahamsmel, alm. hvedemel, indholdet fra en pose Surdej og salt sammen. Tilsæt vand og ælt i ca. 12 minutter på den laveste indstilling på en standmixer (det er nemmest at ælte dejen i en standmixer, men en håndmixer med dejkroge kan også bruges). Skru op for hastigheden og ælt dejen i ca. 5 minutter til en glat, smidig dej. Dæk skålen til og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 60 minutter. 

2

Formning og afbagning

Tænd ovnen på 260 °C varmluft eller 280 °C traditionel ovn.
 
Form dejen til et aflangt brød og læg den på en bageplade med bagepapir. Dæk brødet til og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
 
Drys brødet let med lidt mel. Lav et langt snit i midten af brødet med en skarp kniv eller en dejsnitter.
 
Sæt brødet ind midt i den forvarmede ovn og skru straks temperaturen ned til 210 °C varmluft/ 230 °C traditionel ovn. Bag brødet i 15 minutter. Reducer derefter temperaturen yderlige til 180 °C varmluft/ 200 °C traditionel ovn, bag brødet i yderligere 20-30 minutter.
 
Bank på undersiden af brødet, lyder det hult er det færdigbagt. Lad brødet køle af på en rist. Hvis brødet køles af på bagepladen, vil undersiden af brødet blive blødt.

Bagetid: ca. 35 - 45 minutter

Tip

Dejen har en lang æltetid for at aktivere den gluten der findes i melet. Hvis æltetiden reduceres vil det påvirke brødets struktur og krumme.

Næringsindhold til opskriften Surdejsbrød med grahamsmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 7536 kJ
1800 kcal
180 kJ
43 kcal
Fedt 8.14 g 0.20 g
Kulhydrat 314.58 g 7.60 g
Protein 62.25 g 1.50 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: