
Surdejsbrød med rug- og hvedemel
Se produkter
Bland hvedemel og rugmel med indholdet af en pose Surdej. Tilsæt vand og salt, ælt i en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge i ca. 5 minutter på lav hastighed, til dejen samler sig. Ælt derefter på højeste niveau i 3-5 minutter, til dejen er smidig og elastisk. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, eller til dobbelt størrelse.
Hæld/skrab dejen ud på en bordplade der er let drysset med mel. Tryk dejen flad og fold derefter henholdsvis venstre og højre side ind over midten. Dæk dejen til og lad den hvile på bordet i ca. 10 minutter, så glutenstrukturen i dejen slapper lidt af.
Tænd ovnen på 210 °C varmluft eller 230 °C traditionel ovn.
Rul dejen sammen til et brød, det er nemmest med meldryssede hænder. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Dæk til og lad den hæve i yderligere 30 minutter.
Drys dejen med lidt mel og snit den let i ønsket mønster med en skarp kniv eller en dejsnitter.
Bag brødet 15 minutter midt i ovnen ved 210 °C varmluft/230 °C traditionel ovn. Skru derefter ovnen ned på 180 °C varmluft/200 °C traditionel ovn og bag brødet i yderligere ca. 20-25 minutter. Bank på undersiden af brødet, lyder det hult er det færdigbagt.
Lad brødet køle af på en rist.
Bagetid: ca. 35 - 40 minutter
I stedet for hvedemel og rugmel kan du også bruge sigtemel. Sigtemel består nemlig af en blanding af hvedemel og rugmel, hvor de to meltyper er blandet på forhånd.
Relaterede opskrifter

Mini foccacia pizza med nem surdej

Surdejs Pizza

Fastelavnsboller med hindbær og konditorcreme

Hurtige kanelsnegle

Rugboller med nem surdej

Focaccia med rosmarin og nem surdej

Surdejs fastelavnsboller bagt med kagecreme

Vaniljesnurrer lavet på nem surdej
