Sveskestang med creme og hasselnødder

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lækker og fyldig sveskestang på gærdej, der er fyldt med svesker, creme og naturligvis nødder. Den må gerne serveres med det samme til en kop kaffe.

12 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sveskestang med creme og hasselnødder

Redskaber:

kagerulle

Gærdej:

25 g gær
1 ½ dl mælk
1 æg str. M/L
25 g sukker
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
75 g koldt smør i tern
350 g hvedemel

Fyld og pynt:

4 dl mælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
125 g svesker uden sten
1 æg til pensling
3 spsk. perlesukker
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Varm mælken op til den er fingervarm, rør gæren ud i den lune mælk. Pisk ægget sammen med en gaffel og rør det i gærblandingen sammen med sukker, salt og kardemomme. 


Kom halvdelen af melet i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Rør det derefter i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen, holdt lidt tilbage, og ælt dejen til den er blød og smidig. Tilsæt kun det sidste mel, hvis dejen er meget klistret.


Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 45 minutter.

2

Fyld og pynt

Hæld mælken i en skål. Tilsæt cremepulveret og pisk kagecremen med et piskeris i 1 minut til den har en fast konsistens. Stil cremen i køleskabet i 20 minutter.


Slå dejen kort ned og rul den ud til en stor firkant (ca. 30 x 35 cm). 


Rør cremen kort igennem og fordel den på langs i en stribe midt på dejen. Kom svesker ovenpå cremen. 


Skær strimler ind på begge sider af cremestriben. Strimlerne skal starte ca. 3 cm fra cremen og være ca. 10 cm lange. 


Start i den ene ende og fold en dejstrimmel skråt ind over fyldet, gentag med en strimmel på den modsatte side. Fortsæt indtil alle strimlerne er flettet ind over fyldet. Fold enderne ind under bunden på kringlen.


Læg sveskestangen på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. 


Lad sveskestangen efterhæve et lunt sted i 45 minutter.

3

Afbagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme. 


Bag sveskestangen midt i den varme ovn i 20-25 minutter. Afkøl den på en bagerist.

Tip

Som det meste bagværk bagt med gær smager kringlen bedst dagen den er bagt, men prøv at lune eventuelle rester i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Sveskestang med creme og hasselnødder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1151 kJ
275 kcal
1013 kJ
242 kcal
Fedt 8.93 g 7.84 g
Kulhydrat 36.05 g 31.63 g
Protein 7.55 g 6.62 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: