Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sveskestang med creme og hasselnødder

En lækker og fyldig sveskestang på gærdej, der er fyldt med svesker, creme og naturligvis nødder. Den må gerne serveres med det samme til en kop kaffe.

12 - 15 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sveskestang med creme og hasselnødder

Redskaber:

Dejen:

25 g gær
1,5 dl mælk
1 æg str. M/L
25 g sukker
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. kardemomme
75 g koldt smør i tern
350 g hvedemel

Fyld og pynt:

4 dl mælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
125 g svesker uden sten
1 æg str. M/L
3 spsk. perlesukker
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Lun mælken og rør gæren ud deri. Pisk ægget sammen med en gaffel og rør det i gærblandingen sammen med sukker, salt og kardemomme. Kom halvdelen af melet i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp, inden det røres i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt af gangen og ælt dejen til den er blød og smidig.

Lad dejen hæve lunt i 45 min.

2

Fyld

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen 1 min. til den har en fast konsistens og stil den i køleskabet i 20 min.

Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant (ca. 30 x 35 cm). Fordel cremen på langs i en stribe midt på dejen og fordel svesker ovenpå. Skær strimler på begge sider af cremestriben. Strimlerne skal starte ca. 3 cm fra cremen og være ca. 10 cm lange. Fold først enderne ind over fyldet og flet derefter strimlerne hele vejen ned.

3

Pynt

Læg sveskestangen på en bageplade, pensl med æg og drys med sukker og hasselnøddeflager. Lad sveskestangen hæve i 45 min.

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme. 

Bag sveskestangen midt i ovnen i 20-25 min. Afkøl den på en bagerist.

Næringsindhold til opskriften Sveskestang med creme og hasselnødder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1063kJ
254kcal
1419kJ
339kcal
Fedt 8.53g 11.37g
Kulhydrat 37.69g 50.25g
Protein 6.05g 8.07g