Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Talkage med creme og krymmel

Talkagen er et sjovt alternativ til den klassiske fødselsdagslagkage. Denne variant er pyntet med vores økologiske, smagfulde krymmel i flere varianter.

8 - 12 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Talkage med creme og krymmel

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
A4 papir eller pap
kagerulle
sprøjtepose
rund tyl

Bunde:

300 g hvedemel
75 g mandelmel
75 g flormelis
2 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt
200 g koldt smør i tern
1 stk. æg str. M/L

Creme:

5 dl piskefløde
200 g mascarpone
200 g lemoncurd
2 - 3 tsk. limesaft

Pynt:

jordbær
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
hindbær
spiselige blomster

Tilberedning

Tilberedning

Uanset hvor gammel du bliver, er denne talkage perfekt at servere til din næste fødselsdag. Hvad end du fylder 5 år, 19 år eller 43 år, kan du kaste dig ud i denne nemme og meget populære tal-kage udviklet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co. Opskriften giver 4 bunde og creme til 2 kager/tal. Det er således op til dig selv, om du skal lave to kager eller kaste dig ud i én kage af fire lag.

Forberedelse

Find de nødvendige tal til kagen på internettet og print dem, eller find 1-2 stykker A4 papir og tegn et tal pr. papir. Klip herefter tallet/tallene ud. Nu har du en skabelon til kagebundene.

1

Bunde

Bland mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en foodprocessor. Blend smørret i med pulsefunktion, eller smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge hele ægget. Det er vigtigt, at du arbejder hurtigt med dejen.

Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den koldt i 30 min.

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

Rul den kolde dej ud, evt. mellem to stykker bagepapir. Hver dej skal være ca. 1/2 cm tyk og fylde ca. et A4 papir.

Placér herefter skabelonen eller skabelonerne ovenpå dejen. Ønskes én talkage, placeres den samme skabelon på alle fire deje. Ønskes to talkager, placeres den ene skabelon på to deje og den anden skabelon på de resterende to deje. Skær herefter tallene ud med en skarp kniv så kanterne bliver lige.

Bag bundene én ad gangen i ca. 12-14 min. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad dem køle helt af.

2

Creme

Pisk fløden til en let flødeskum. Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en anden skål. Smag til med limesaft. Vend mascarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med rund tyl.

3

Servering

Placér den ene bund på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt ca. 1/4 af cremen ud på bunden i små bobler. Læg forsigtigt den anden bund ovenpå. Sprøjt yderligere 1/4 af cremen på. Gentag samme proces med det andet tal. Ved 4-lags kagen, gentages samme proces med de to sidste bunde.

4

Pynt

Skær jordbærene på langs i fire dele. Dekorér den eller de afkølede talkager med Leafy Pear og Bloomy Blackcurrant krymmel samt friske jordbær og hindbær og spiselige blomster.

Tip

Bundene kan laves dagen forinden og opbevares på køl.

Næringsindhold til opskriften Talkage med creme og krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2734kJ
653kcal
1658kJ
396kcal
Fedt 46.63g 28.26g
Kulhydrat 44.62g 27.05g
Protein 8.61g 5.22g