Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Talkage med creme og krymmel

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Talkagen er et sjovt alternativ til den klassiske fødselsdagslagkage. Denne variant er pyntet med vores økologiske, smagfulde krymmel i flere varianter.

8 - 12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Talkage med creme og krymmel

Redskaber:

foodprocessor
A4 papir eller pap
kagerulle
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Mørdejsbunde med mandler:

300 g hvedemel
75 g Dr. Oetker Mandelmel
75 g flormelis
2 spsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt
200 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L

Mascarponecreme med lemon curd:

5 dl piskefløde
200 g mascarpone
200 g lemoncurd
2 - 3 tsk. limesaft

Pynt:

hindbær
jordbær
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
spiselige blomster
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Uanset hvor gammel du bliver, er denne talkage perfekt at servere til din næste fødselsdag. Hvad end du fylder 5 år, 19 år eller 43 år, kan du kaste dig ud i denne nemme og meget populære tal-kage udviklet af kok og opskriftudvikler Louise Lorang fra online magasinet Lorang & Co. 



Opskriften giver nok dej til to tal af to lag og tilsvarende kagecreme. Laves kun et tal, skal alle ingredienser halveres eller lav én kage med fire lag.

Forberedelse

Find de nødvendige tal på vores talskabelon og print dem på et A4 papir. Klip herefter tallene ud. Udklippet bruges som skabeloner til kagebundene.

1

Mørdejsbunde med mandler

Bland mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en foodprocessor. Blend smørret i med pulsefunktion, eller smuldr smørret i med fingrene til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg. Brug kun så meget æg, der skal til for at dejen hænger sammen, det er vigtigt at arbejde hurtigt med dejen og ikke at ælte den for meget. 


Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den på køl i 30 minutter.


Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.


Rul den kolde dej ud mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Hver dej skal være omkring ½ cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir. 


Placer de udklippede skabeloner ovenpå dejen og skær tallene ud med en skarp kniv. Overskydende dej kan udstandses til små runde medaljer, som kan bruges som ekstra kager.



Bag bundene én ad gangen i ca. 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad bundene køle helt af.

2

Mascarponecreme med lemon curd

Pisk fløden til en let flødeskum. 


Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en anden skål. Smag til med limesaft. Vend mascarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med rund tyl.

3

Samling

Saml først kagen kort inden servering, da bundene ellers vil blive bløde.


Placér to af bundene på serveringsfade eller bræt. Sprøjt 1/4 af cremen ud på den ene bund og 1/4 på den anden. Sprøjt små toppe. Læg forsigtigt de to resterende bunde ovenpå. Sprøjt resten af cremen i små toppe på kagerne. Ved 4-lags kagen, gentages lagene indtil alle bunde og creme er brugt.

4

Pynt

Skyl hindbær og jordbær og skær jordbærene i kvarte. 


Dekorér talkagerne med Leafy Pear og Bloomy Blackcurrant krymmel, jordbær, hindbær og spiselige blomster (kagen på billedet er pyntet med spiselige orkideer).

Tips

Bundene kan sagtens laves dagen forinden. Opbevar dem i en lufttæt beholder.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Talkage med creme og krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2759 kJ
659 kcal
1683 kJ
402 kcal
Fedt 47.64 g 29.05 g
Kulhydrat 39.18 g 23.89 g
Protein 8.72 g 5.32 g