Flag

Brownie talkage

about 10 portioner
Middelsvær
270 minutter
Hvor gammel bliver du? Lav en lækker brownie talkage toppet med chokolademousse og pyntet med al din yndlings chokolade til din næste fødselsdag.
Talkager og bogstavskager er en moderne tvist på en fødselsdagskage. Kagen findes i mange versioner fx. med mørdejsbunde lagt sammen med creme. Denne version er en chokoladekage, mere præcist beskrevet så er det faktisk en lækker og tung brownie toppet med en nem chokolademousse og pyntet med for...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
form; 20 x 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Ingredienser

Browniebund til et tal
100 ghvedemel
50 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.fint salt
200 ggod mørk chokolade
250 gsmør (stuetempereret)
250 gsukker
4æg str. M/L
50 gDr. Oetker Hasselnøddeflager
100 ghakket mørk chokolade
Chokolademousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk
Kagen på billedet er pyntet med
chokolade fx Toffifee & Maltesers
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Forberedelse

Denne talkage er lavet på en browniebund. Du skal bruge 1-2 portioner dej afhængigt af, hvilket tal du laver. Hvis du laver en talkage, der kræver mere end en bund er det vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt i formene, så kagerne bliver lige høje - se skabelonen for at se hvor mange bunde dit tal kræver. Tallene er baseret på kager bagt i hhv. 20 x 20 cm bradepande og ø 20 cm springform.

Til et et-tal, som vist på billedet, skal der bruges en portion og en 20 x 20 cm bradepande.

1

Browniebund

100 ghvedemel
50 gkakao
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.fint salt
200 ggod mørk chokolade
250 gsmør (stuetempereret)
250 gsukker
4æg str. M/L
50 gDr. Oetker Hasselnøddeflager
100 ghakket mørk chokolade

Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.

Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.

Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn. I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hasselnøddeflager og hakket chokolade (100 g). Vend dejen forsigtigt sammen.

Fordel dejen i en form (20 x 20 cm bradepande eller ø 20 cm springform) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.

Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Udskæring og samling

Picture - Brownie_talkage_Web_Browniebund_m_pack.jpg
Picture - Brownie_talkage_Web_samling_m_pack.jpg

På billedet herunder kan du se det antal bunde, der skal anvendes til hvert tal. Udskær og udstik bundene. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvide område er det kage fra hhv. bradepande og springform, som skal bruges til at forme tallene med. 

Saml til slut delene på et fad, så de danner det ønskede tal.

3

Chokolademousse

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk

Bland indholdet af et brev Cake Mousse med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 2-3 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være alt for stiv. 

Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en mangetakket tyl og sprøjt den på kagen i små dutter.

4

Pynt

chokoladeskåle fx Toffifee & Maltesers
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Pynt kagen efter fri fantasi. Denne talkage er pyntet med Toffifee, Maltesers, Black & Gold krymmel og hasselnøddeflager.