Vaniljemousse med kirsebærsauce

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Et lækkert alternativ til den klassiske risalamande. Desserten består af kirsebærgelé toppet med en luftig vaniljemousse og pyntet med vaniljekranse.

4 - 5 portioner

for let øvede 35 Minutter

Vil du gerne have et alternativ til risalamande uden at skulle koge risengrød? Så prøv denne simple, men imponerende dessert. Den har mange af smagende fra risalamanden, men giver alligvel et helt andet indtryk. Pynt desserten med sprøde vaniljekranse, bag dem selv eller tag den nemme udvej og køb dem.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vaniljemousse med kirsebærsauce

Kirsebærgelé:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
500 g kirsebærsauce (bærene sies fra)

Vaniljemousse:

2 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 ½ dl piskefløde
Dr. Oetker Vanilla Twister - ca. 30 twists
50 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer

Pynt:

Dr. Oetker Mandelsplitter - kan undlades
vaniljekranse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kirsebærgelé

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Vej 300 g kirsebærsauce af, kom det i en lille kasserolle og varm det let op, det skal ikke koge. Tag gryden af varmen, knug husblassen fri for vand og smelt den i den varme sauce. Fordel kirsebærsaucen i portionsglas. Sæt dem i køleskabet 1-2 timer eller på frost i ca. 30 minutter til geléen har sat sig.

2

Vaniljemousse

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.

Lun ½ dl fløde og vanilje fra Vanilla Twister i mikroovn eller i en kasserolle, det skal ikke koge, bare blive varmt nok til at smelte husblassen. Knug husblas fri fra vand og smelt den i den varme fløde. Hæld det i en skål og lad fløden køle af til den er lillefingervarm.

Kom flormelis og æggeblommer i en skål. Pisk med en håndmixer indtil æggesnapsen er tyk og luftig, 2-3 minutter.

Pisk den resterende fløde (3 dl) til en let flødeskum.

Tilsæt lidt af æggesnapsen til den fingervarme fløde med husblas og rør godt rundt, tilsæt derefter resten af æggesnapsen. Tilsæt et par skefulde af flødeskummet og vend det sammen. Vend derefter resten af flødeskummet i.

Del moussen mellem portionsglassene med kirsebærgelé. Dette gøres nemmest ved at komme moussen i en sprøjtepose eller frysepose. Bank glasset mod bordet så moussen glattes let ud. Sæt på køl i 1-2 timer til moussen har sat sig.

3

Pynt

Rist mandelsplitter på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af. 

Bind en vaniljekrans om hvert glas og drys hver portion med lidt mandelsplitter kort inden servering.

Tips

Hvis du gerne vil have en hel mandel i et af glassene til mandelgaven, så sprøjt kun halvdelen af moussen i et af glassene. Læg mandlen i og sprøjt resten af moussen over.

Gelé og mousse kan med fordel laves dagen inden servering, men vent med at pynte til kort inden servering.

Næringsindhold til opskriften Vaniljemousse med kirsebærsauce

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2479 kJ
592 kcal
1043 kJ
249 kcal
Fedt 37.29 g 15.67 g
Kulhydrat 58.44 g 24.56 g
Protein 5.63 g 2.37 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: