Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegetarisk glaze grundopskrift

Lær hvordan man laver en flot overtræksglaze til kager, helt uden svinegelatine. Husblas er erstattet af det vegetariske alternativ Vegegel.

4 - 6 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk glaze grundopskrift

Redskaber:

Silikoneform, halvkugleformet , 4-6 små eller 1 stor med en diameter på 20 cm
Chokolade- eller sukkertermometer

Hindbærmousse:

300 g friske eller frosne hindbær
50 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt
1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel
1 dl creme fraiche 18 %
1,5 dl piskefløde

Glaze:

2 breve Dr. Oetker Vegegel
165 g sukker
1,5 dl saft , juice eller mælk
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt , efter ønske (Pebermynte, Citron og Hindbær er alkoholfrie)
150 g finhakket, hvid chokolade
1 - 3 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour alt efter behov
Dr. Oetker Guld Glitter Gelé , for glittereffekt

Tilberedning

Tilberedning

En moussekage smager utrolig godt og når den er pyntet med glaze ser den tilmed ekstra flot ud. Moussekager, eller moussebomber, som de også hedder, er typisk formet som en halvkugle så glazen kan glide ned af siderne. Glaze er en flydende gelé som er tilsat smag og/eller farve, og det bruges til at overtrække kager.

Det altafgørende ved en vellykket glaze er temperaturen - både på selve glazen og på moussekagen. Når kagen skal glaseres skal den være iskold. Samtidig må glazen ikke være for varm når den hældes over kagen. Ellers risikerer man at den ikke sætter sig, og i stedet blot glider af kagen. Her får du opskriften trin for trin på en lækker Hindbærmousse med glaze-overtræk, men du kan bruge glazeopskriften på mange andre kager støbt i mousse. Rigtig god fornøjelse!

1

Hindbærmousse

Bring hindbær, flormelis og vanilje i kog og tag gryden af varmen. Passér hindbærsaften gennem en sigte så kernerne sies fra og kom blandingen tilbage i gryden. Pisk Vegegel i en skål med 1 dl. koldt vand og tilsæt blandingen til gryden under omrøring. Kog op til massen tykner, ca. 1-2 min. Tilsæt hindbærekstrakt og evt. ekstra sukker hvis nødvendigt. Afkøl saften.

Rør creme fraiche i den afkølede hindbærsaft. Pisk fløden til en let skum. Vend fløden i hindbærcremen. Skyl silikoneforme i koldt vand og fordel moussen i formene. Dæk formene til med husholdningsfilm og sæt dem i fryseren 3-4 timer så de er iskolde, når glazen er klar til at overtrække moussebomben. Desværre er Vegegel ikke altid 100% frysestabil, så vi anbefaler at den kun lige fryses ned inden overtræk, og ikke står i fryseren alt for længe, da den kan skille.

2

Glaze

Rør Vegegel sammen med kold saft i en gryde, tilsæt sukker og evt. aroma eller ekstrakt og kog til sukkeret er smeltet og blandingen bliver tyk, ca. 1-2 min. Tag gryden af varmen.

Hæld den finthakkede chokolade i et blenderglas og hæld den varme saft over, så chokoladen smelter. Blend massen med en stavblender indtil den er ensartet. Tilsæt evt. farve og blend igen. Det er meget vigtigt, at der ikke dannes luftbobler når massen blendes. Hold derfor konstant blenderen skråt nede i massen mens der blendes. Så kan den ikke trække luft. Bank evt. glasset med glaze ned i bordet hvis der er bobler, og rør forsigtigt i den mens den køler af til 34-35 °C. Det er vigtigt at glazen ikke er for varm, når den hældes over kagen, da den ellers ikke når at sætte sig og dermed vil glide af.

Når glazen har den rette temperatur, tages moussekagen ud af fryseren og vendes ud af formen. Placér moussekagen direkte på en bagerist eller på et glas med mindre diameter end kagen, med bagepapir under. Hæld forsigtigt glazen over kagen i cirkelbevægelser. Hvis glaze og kage har den rette temperatur vil glazen sætte sig på kagen, mens det der ikke når at sætte sig vil løbe ned gennem bageristen. Hvis du ønsker et tykkere lag glaze gentager du blot processen.

Tip

Overskydende glaze kan gemmes i en lukket beholder i køleskab og genbruges. Smelt glazen i microovn indtil konsistensen er flydende og vent med at overtrække indtil temperaturen er de anviste 34-35°C.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk glaze grundopskrift

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2433kJ
581kcal
1005kJ
240kcal
Fedt 29.94g 12.37g
Kulhydrat 72.56g 29.98g
Protein 3.75g 1.55g