Læg cashewnødderne i blød i koldt vand i mindst 1 time, og gerne natten over.
Kom cashewnødder, kokosmælk (gem 1 dl til senere i opskriften), Vaniljestang, Vaniljearoma, sirup og salt i en blender, og blend på højeste hastighed, indtil du har en silkeblød masse. Opløs Vegegel i 1 dl kokosmælk under omrøring og kog det op, til massen tykner lidt. Sænk farten på blenderen og tilsæt det opløste Vegegel. Øg igen farten og blend i ca. to minutter. Der vil komme damp pga. varmen – det er helt normalt. Lad cashewcremen køle af (evt. i køleskabet), mens du forbereder resten.
Pisk Vinsyre og Aquafaba i en skål med en kraftig stavblender eller håndmixer, så det skummer og bliver helt stift. Hæld gradvist flormelis og Vaniljesukker i. Marengsen skal være helt stiv, så du kan vende skålen på hovedet uden at noget falder ud.
Pisk piskbar flødeerstatning i en skål med en kraftig stavblender eller håndmixer, til skummet bliver stift og luftigt. Vend gradvist marengscremen i. Til sidst vendes den afkølede cashew-vaniljecreme i.
Nu har du basen til en god cremet vegansk vaniljeis. Den kan nydes som den er, eller der kan tilføjes flere ingredienser, for at skabe andre smagsvarianter.
Bland kaffe og sirup godt sammen i et glas til kaffen er opløst. Rør 1-2 skefulde ismasse i, så konsistensen bliver en anelse mere blød og cremet.
Bland 3 spsk. nødde-chokoladecreme og 2 spsk. ismasse i et glas til du har en blød og cremet konsistens.
Hæld halvdelen af ismassen i den ene form, og den anden halvdel i den anden form. Hæld kaffecremen i den ene, og rør forsigtigt rundt. Hæld nødde-chokoladecremen i den anden form, og rør forsigtigt rundt. Beklæd de to isforme med cellofan, og sørg for at det rører hele overfladen af isen, for at undgå krystallisering. Pak formene ind i stanniol og læg isene i fryseren i minimum 4 timer – og gerne natten over.
Brug en isske til at lave runde kugler, når isen skal serveres. Pynt derefter isen med hakkede mandler og kakaonips – eller hvad du synes er lækkert og flot.
• Aquafaba kan være svært at piske helt stift. Derfor er en kraftig elpisker eller stavblender med piskeris afgørende for at holde luftigheden.
• En højspeed blender er også afgørende for at opnå en cremet masse i cashewnødderne.
• Vegegel er en stabilisator og hjælper med at holde konsistensen i isen. Overvejer du at bruge isen til en islagkage, er det en fordel, så den ikke smelter så hurtigt.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter