til opskriften Yoghurt ispinde med hindbær og hvid chokolade
ispindeform | |
håndmixer | |
ispinde |
250 g | græsk yoghurt (10%) |
1 dl | piskefløde |
3 spsk. | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
1 dl | vand |
125 g | sukker |
125 g | friske eller frosne hindbær |
150 g | hvid kogechokolade eller chokoladeknapper |
Pisk yoghurt, piskefløde, flormelis, vaniljesukker sammen med en håndmixer indtil vaniljecremen danner bløde toppe. Fyld formene 2/3 op med med ismassen, stik en ispind i hver og sæt dem i fryseren i 2 timer.
Kog vand og sukker op og lad blandingen simre ved svag varme til konsistensen er som sirup. Tilsæt hindbær og kog blandingen op. Bruges frosne hindbær skal de simre til de er optøede. Pres blandingen gennem en sigte så hindbærkernerne sigtes fra.
Lad hindbærblandingen køle helt af og hæld den derefter oven på vaniljeisen. Frys isene i yderligere 3-4 timer.
Tag isene ud af formene og lad dem ligge ca. 30 minutter i fryseren så overfladen bliver lidt tør.
Temperer chokoladen ved at varme den 30 sekunder ad gangen i mikroovnen, og rør i chokoladen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 28-30 ºC.
Hæld chokoladen op i et højt glas der passer til isene. Dyp ispindene i den let afkølede chokolade og læg dem tilbage i fryseren i en tætlukket beholder indtil servering.
Hvis du ikke har en ispinde form kan du bruge engangskrus.
Vi har udarbejdet en guide til hvordan du kan arbejde med og temperer chokolade på forskellige måder. Se vores chokolade guide her, hvor du også kan læse hvordan du kan temperere chokolade, hvis du ikke har en mikroovn.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1587
kJ
379 kcal |
1059
kJ
253 kcal |
Fedt | 18.31 g | 12.21 g |
Kulhydrat | 48.08 g | 32.05 g |
Protein | 5.04 g | 3.36 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: