Flag

Bryllupscupcakes

about 12 stk.
Middelsvær
145 minutter
Cupcakes med hvid chokolade, appelsin og mandelmel. Pyntet med smørcreme og fondant. Et fint alternativ til bryllupskagen, men også fin til en sommerfest.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
muffinforme
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
kagerulle
blomster-udstikker

Ingredienser

Cupcakes med hvid chokolade, appelsin og mandelmel
125 gblødt smør
125 gsukker
3æg str. M/L
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
100 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gfinthakket hvid chokolade
Smørcreme
125 gflormelis
40 gblødt smør i tern
½ tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
1 ½ spsk.mælk
Fondantpynt
about 1 pakkeDr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Sweetheart

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Sweetheart

Tænd ovnen på 180 °C Varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Cupcakes med hvid chokolade, appelsin og mandelmel

125 gblødt smør
125 gsukker
3æg str. M/L
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
100 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
75 gfinthakket hvid chokolade

Pisk smør og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk mindst 1 minut efter hvert æg. Tilsæt mandelmel, appelsinskal, sigtet hvedemel og bagepulver og rør dejen godt sammen. Vend til sidst hakket hvid chokolade i og fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Smørcreme

125 gflormelis
40 gblødt smør i tern
½ tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
1 ½ spsk.mælk

Kom flormelis, smør, Vaniljearoma og mælk i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er lys og luftig. 


Smør kagerne med smørcremen, brug evt. en lille vinkelpalet. Smør kagerne op således at toppen af hver cupcake er relativ flad.

3

Fondantpynt

Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Sweetheart

Rul Hvid Fondant ud på et bord drysset med flormelis. Udstik cirkler der passer i størrelsen på toppen af kagerne, brug et glas eller en rund udstikker. Kom en fondantcirkel ovenpå smørcremen på hver cupcake.


Farv den overskydende fondant lilla med Concentrated Violet Colour. Brug en lille blomster udstiksform til at udstikke blomster til pynt. Alternativt kan der udstikkes små hjerter, eller form små blomster i frihånd. Pynt kagerne med fondantblomster og Sweetheart krymmel, brug evt. lidt vand eller lidt smørcreme til at få fondantblomsterne til at sidde fast på den hvide fondant.


Tips

Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.


Hvis du ikke er til fondant, kan du også lave pynten af marcipan, udtrykket vil dog blive lidt anderledes.