Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt

Sådan laver du nemt hjemmelavet fondant (MMF) af mini skumfiduser. Fondant, som også kaldes sukkerovertræk, er lettere at arbejde med for børnehænder i forhold til den hårde fondant, man kan købe i butikkerne, og så kan du tilføje præcis den farve der passer dit humør.

12 - 15 portioner

for let øvede 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt

Fondant:

2 spsk. vand
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g mini skumfiduser
300 g flormelis
0,5 tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
0,5 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
0,5 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Guld Glitter Gelé

Tilberedning

Tilberedning

1

Fondant

Hæld vand, vaniljeekstrakt og mini skumfiduser i en skål velegnet til mikroovn. Rør rundt og smelt det i mikroovnen i 1-3 min. Rør i massen ca. hvert halve minut. Der må ikke være nogen klumper tilbage, når den flydende masse af skumfiduser tages ud af mikroovnen.

2

Sigt 300 g. flormelis i den flydende masse. Ælt massen i ca 5 min. til den har samlet sig. Fondanten skal være smidig og tyggegummiagtig i konsistensen.

3

Del fondanten op i 4 lige store portioner. Tilsæt én farve pr. portion og ælt grundigt farven ind i skumfidusmassen. Kom hver portion fondant i en frysepose og læg det på køl i mindst 1 time.

4

Tag fondanten ud af køleskabet. Hvis massen er for klistret tilføjes mere flormelis. Form små ører og snoede horn som vist i videoen ovenover. Stik en tandstik i bunden af hvert horn og pensel med guld glitter gel.

Tips

Ved brug af kun én enkelt farve tilføjes denne inden flormelis sigtes i den flydende skumfidusmasse.

Find opskriften på regnbue frosting lige her.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 569kJ
136kcal
1461kJ
349kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 32.88g 84.32g
Protein 0g 0g