Dadelkugler i chokolade
ca. 45 - 50 stk.
Middelsvær
90 minutter
Lækre dadelkugler som sundere alternativ til traditionelle romkugler. Dadelkuglerne dyppes i chokolade og pyntes fint med krymmel - perfekt som konfekt !
Ingredienser
Forberedelse
Dadelmasse
400 g
dadler - saftige med sten
50 g
kakaopulver
2 - 3 spsk.
Pynt
400 g
mørk chokolade - evt. laktosefri/vegansk
I alt :
90 minutter
Forb. :
30 minutter
1
Dadelmasse
400 gdadler - saftige med sten
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
50 gkakaopulver
2 - 3 tsk.Dr. Oetker Romaroma - efter smag
Fjern stenene fra dadlerne og hak dem med en stor kniv. Rør alle ingredienser sammen i en skål til en ensartet masse. Tril dadelmassen til kugler på størrelse med store hasselnødder.
Tempereret chokolade
Hak chokoladen og smelt knap 2/3 af den over vandbad til den er 48-50 ºC (brug et termometer). Kom den resterende chokolade i en skål og kom den smeltede chokolade heri under omrøring, indtil temperaturen er 31-32 ºC.
Pynt
Dyp dadelkuglerne i den tempererede chokolade og drys med krymmel eller kokos. Lad chokoladen hærde og opbevar kuglerne i en lukket beholder.
Tips & Tricks
Skal det være nemmere, så undlad at temperere din chokolade og brug chokoladeknapper eller vekao i stedet, som blot skal smeltes efter anvisning på pakken.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter