Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Rul marcipanen ud i lidt flormelis for at undgå at den klistre fast til bordpladen. Rul marcipanen til en tykkelse på 3 mm og udstik bundene med udstikkeren (alternativt kan bundende udskæres med en kniv i en størrelse på 4 x 10 cm).
Kom bundene på en bageplade og bag bundene i 6-7 minutter. De skal være let gyldne. Afkøl bundene. Det er vigtigt at de er helt kolde inden flødebolleskummet sprøjtes på.
Bagetid: 6 - 7 Minutes
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Tilføj Pink Concentrated Colour og hindbærstøv og pisk i yderligere 30 sekunder. Når skummet er helt stift og "sidder fast" i piskeriset og farven og hindbærstøvet er optaget i flødebolleskummet, vendes frysetørret hindbær forsigtigt i med en dejskraber. Hæld skummet på en sprøjtepose med en åben stjernetyl (ø 16 mm). Hold et fast greb i bunden af posen og sprøjt i cirkelbevægelser på marcipanbundene. Der er plads til ca. 5 cirkler på hver bund. Sørg for at flødebolleskummet hæfter sig godt fast på bunden.
Kom flødebollerne på køl og lad dem sættes sig, mens chokoladen tempereres.
Temperér den mørke chokolade sammen med kakaosmørret. Se en guide til korrekt temperering af chokolade her. Det er vigtigt at chokoladen ikke bliver for varm.
Kom chokoladen i en passende plastikbøtte, så det er nemt at overtrække flødebollerne.
Tag godt fast i bunden med skum på og dyb den i chokoladen, så det lige nøjagtig dækker flødebolleskummet og kanten af bunden. Sørg for at alt flødebolleskummet er dækket af chokolade. Lad chokoladen dryppe af flødebollen, placér derefter flødebollen på et stykke bagepapir. Gentag processen med de andre flødeboller.
Lad chokoladen stivne inden servering.
Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Tanja som står bag Instagramprofilen @CrumbsByTanja, hvor hun deler billeder af sine smukke kager.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours