Dr. Oetker Natron har mange anvendelsesmuligheder, men bruges hovedsageligt som hævemiddel i bagværk og er syreneutraliserende.
Yderligere oplysninger
Få lidt mere at vide
Produktbeskrivelse
Natron har været en fast bestanddel i Dr. Oetkers sortiment i mange år. Dr. Oetker Natron bruges som hævemiddel i bagværk.Natron indeholder ingen syre, til forskel fra bagepulver. Denne form for hævemiddel passer bedst til kager med sure ingredienser, fx. citronmåne eller brownie, eller til kager, som indeholder surmælksprodukter som eksempelvis kærnemælk. Når natron kommer i kontakt med det sure i dejen opstår kuldioxid, og dejen begynder at hæve. Hvis man erstatter bagepulver med natron kan smagen nemt blive bitter, hvis dejen ikke indeholder et surmælksprodukt. Natron kan godt erstattes med bagepulver, men det er bedst at anvende det, som opskriften foreskriver. Hvis man bager med natron, skal dejen indeholde ingredienser der indeholder syre for at aktivere natronen, det kan fx være: surmælksprodukter (fx kærnemælk og yoghurt), brun farin, sirup, chokolade, kakaopulver, eddike og nogle frugtsafter (fx citron og appelsin).
Information om produktindhold: Ingrediensliste og næringsindhold kan variere, hvis der er ændringer i ingredienslisten. For den korrekte information om indholdet i produktet se altid den aktuelle emballage.
Ingredienser
Ingredienser: hævemiddel (natriumhydrogencarbonat (E 500)).