Flag

Hasselnøddelagkage

6 - 8 portioner
Middelsvær
175 minutter
Sprød marengs lagt sammen med en luftig og sød chokolademousse og en mørk chokoladeganache smagt til med havsalt. Perfekt til festlige sammenkomster.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm

Ingredienser

Marengsbunde
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g), reserver lidt til pynten
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
2 spsk.kakao
Chokoladeganache med havsalt
100 gpiskefløde
200 gmørk chokolade - gerne 57-58% kakaoindhold
30 gglukosesirup
1 tsk.flagesalt - ca. 2 g
Chokolademousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk - kold
Pynt
Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Dr. Oetker Black & Gold
frisk timian

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g), reserver lidt til pynten
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Black & Gold

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

1

Marengsbunde

1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g), reserver lidt til pynten
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)
2 spsk.kakao

Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en skål, tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Tilsæt Vanilla Paste, Hasselnøddeflager (tag lidt fra til pynten), Mandelflager og sigtet kakao, og vend marengsmassen grundigt sammen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og klip et 2 cm bredt hul.

Tegn med en blyant tre cirkler med ø 14 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengsbunde i de tre cirkler.

Bag bundene i 90 minutter. Afkøl på en bagerist.

Bagetid: 90 Minutes

2

Chokoladeganache med havsalt

100 gpiskefløde
200 gmørk chokolade - gerne 57-58% kakaoindhold
30 gglukosesirup
1 tsk.flagesalt (ca. 2 g)

Hak chokolade fint og kom det i en skål.
 
Kom piskefløde og glukosesirup i en tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør i cirkulærer bevægelser til ganache'en er blank og ensartet. Rør til slut flagsalt i, smag evt. til med mere salt. Når ganachen er rørt blank og ensartet, så lad den køle kort ved stue temperatur i 10-15 minutter, inden brug.
 

3

Chokolademousse

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk - kold

Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med rund tyl (ø 13 mm).

4

Samling og pynt

Picture - Sprod hasselnoeddelagkage proces web
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Saml kagen lige inden servering. Læg en marengsbund på et fad. Fordel halvdelen af ganachen i et jævnt lag over bunden, sprøjt derefter et lag chokolademousse ovenpå ganachen. Læg næste bund på og gentag processen. Slut af med den sidste bund, og sprøjt små dutter af hasselnøddemousse på toppen. Pynt lagkagen med Hasselnøddeflager, Black & Gold krymmel og frisk timian.


Tips

Bundende kan forberedes i forvejen, men kagen skal samles kort inden servering.

For at opnå en præcis og glat opsprøjtning af marengsbundene kan du anvende en rund tyl på ø 17 -20 mm, istedet for at klippe et hul i sprøjteposen.