Flag

Bryllupsflødeboller - to slags | Bag live med Liv

30 - 40 stk.
Middelsvær
150 minutter
Fine flødeboller, èn med fint, lyserødt chokoladeovertræk og fyld af bærskum og den anden overtrukket med mørk chokolade og med en god smag af kaffe og rom
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
rund udstikker; ø 5-6 cm
termometer
håndmixer
sprøjteposer
stjernetyl
rund tyl; ø 20 mm
fyldetyl

Ingredienser

Hendes flødeboller - vanilje-marcipanbund
175 gmarcipan
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
30 gflormelis
Hans flødeboller - krumsebollebund
175 gmarcipan
½ tsk.Dr. Oetker Romaroma
30 gflormelis
Hendes flødeboller - bærskum
120 gsukker
55 gglukosesirup
20 gvand
20 gDr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce
70 gpasteuriserede æggehvider
10 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Hans flødeboller - kaffeskum
120 gsukker
55 gglukosesirup
40 gstærk kaffe
70 gpasteuriserede æggehvider
10 gsukker
Hendes flødeboller - fyld
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce
Hans flødeboller - fyld
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Hendes flødeboller - ruby chokoladeovertræk
250 gruby chokolade
60 gDr. Oetker Kakaosmør hakket
Hans flødeboller - mørk chokoladeovertræk
250 gmørk chokolade hakket
75 gDr. Oetker Kakaosmør hakket
Hendes flødeboller - pynt
kornblomster tørret
Dr. Oetker Silver Pearls
Hans flødeboller - pynt
kakao
evt. krymmel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør hakket
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør hakket
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Bag live med Liv

175 gmarcipan
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
30 gflormelis
175 gmarcipan
½ tsk.Dr. Oetker Romaroma
30 gflormelis
120 gsukker
55 gglukosesirup
20 gevt. lidt vand
20 gDr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce
70 gpasteuriserede æggehvider
10 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
120 gsukker
55 gglukosesirup
40 gstærk kaffe
70 gæggehvider str. M/L
10 gsukker
1 tubeDr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce
1 tubeDr. Oetker Toffee Dessertsauce
250 gruby chokolade
60 gDr. Oetker Kakaosmør
250 ghakket mørk chokolade
75 gDr. Oetker Kakaosmør
1Dr. Oetker Silver Pearls
evt. krymmel
kakao

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Bryllupsflødeboller - hendes og hans | Bag live med Liv Martine.

Bagetid: 5 - 8 Minutes

1

Tørrede kornblomster

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.


Pluk alle kronbladene af kornblomsterne. Kom bladene på en bageplade med bagepapir og tør dem midt i ovnen i 5-7 minutter. Lad dem afkøle.

2

Flødebollebunde

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.


Hendes - vanilje-marcipanbund

Til vanilje-marcipanbundene æltes marcipan og vaniljepasta sammen. Rul marcipanen ud i flormelis på bordet til en størrelse, så der er plads til at lave 15-20 bunde. Udstik bundene med en rund udstikker (ø 5-6 cm).


Hans - krumsebollebund

Til krumsebollebundene æltes marcipan og romaroma sammen. Rul marcipanen ud i flormelis og udstik 15-20 bunde (ø 5-6 cm).


Bag begge typer flødebollebunde 5-8 minutter midt i ovnen til de er gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem køle. Kom dem evt. på frost hvis de skal køle hurtigt.

3

Skum


Hendes - bærskum

120 g sukker, vand, Forest Fruit Dessertsauce og glukosesirup blandes i en gryde og koges op  til en temperatur på 118 °C. Imens blandingen koger, piskes æggehviderne til en let skum. Tilsæt de 10 g sukker og pisk let op.  Når sukkermassen er på 118 °C hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne under konstant piskning. Pisk ved højeste hastighed indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at piske i mindst 5-10 minutter, det skal være en fast, sej masse. Rør til sidst Vanilla Paste i og kom skummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.  


Hans - kaffeskum

120 g sukker, kaffe og glukosesirup blandes i en gryde og koges op til en temperatur på 118 °C. Imens blandingen koger, piskes æggehviderne til en let skum. Tilsæt de 10 g sukker og pisk massen let op. Når sukkermassen er på 118 °C hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne under konstant piskning. Pisk ved højeste hastighed i 5-10 minutter indtil skummet bliver til en fast, sej masse. Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tyl.  


Sprøjt bærskummet i toppe på de afkølede vanilje-marcipanbunde og kaffeskummet i toppe på de afkølede krumsebollebunde.

4

Fyld


Hendes
Picture - bryllupsflødeboller detalje

Kom Forrest Fruit Dessertsauce i en sprøjtepose med en fyldetyl og fyld det i flødebollerne med bærskum ved at stikke tyllen ned i skummet og sprøjt lidt fyld i, imens tyllen langsomt hives op af skummet.  


Hans

Kom Toffee Dessertsauce i en sprøjtepose med en fyldetyl og kom fyld i flødebollerne med kaffeskum på samme måde som beskrevet ovenover.

5

Chokoladeovertræk og pynt


Hendes - ruby chokoladeovertræk

Kom hakket ruby chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 30-31 ºC. Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, blend så chokolademassen med en stavblender, men vær forsigtig, så der ikke kommer for mange luftbobler. Kom chokoladen i et glas, hvor der er plads til at flødebollerne kan dyppes i. 

Dyb "hendes" flødeboller i chokoladen. Sørg for at dække flødebollen helt ned til bundens kant, så alt skummet er dækket, da skummet kan udvide sig, hvis det ikke er dækket helt til. Lad chokoladen løbe lidt af flødebollen inden den vendes om. Drys med tørrede kornblomster og Chocolate Silver Pearls.


Hans - mørk chokoladeovertræk

Kom hakket mørk chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Smelt chokoladen på samme måde som beskrevet ovenover. Den mørke chokolade skal dog istedet nå en temperatur mellem 32-33 ºC. 

Kom chokoladen i et glas og dyb "hans" flødeboller i chokoladen. Husk at dække flødebollen helt ned til bundens kant, så alt skummet er dækket. Lad chokoladen løbe lidt af flødebollen inden den vendes om. Pynt evt. med krymmel, og drys flødebollerne med lidt kakaopulver.


Tip

De tørrede kornblomster kan laves på forhånd og opbevares i en lufttæt beholder. Hvis du ikke kan få fat i blå kornblomster, så kan du i stedet drysse med lidt violet kagepynt fra Dr. Oetker.