Flag

Kernebrød med nem surdej

1 brød
Middelsvær
190 minutter
Lækkert og luftigt franskbrød fyldt med kerner. Både god til morgenmad eller til en sandwich til frokost.
Dette formbrød er fyldt med havregryn, chiafrø, birkes, sesamfrø og solsikkekerner, der giver brødet en skøn smag og et godt bid. Brødet er bagt med Dr. Oetker Surdej, der er en tørret surdej, så alle nemt kan lave hjemmelavet surdejsbrød, uden besværet med at holde en surdej i live. Brødet har i...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
brødform; 3 l

Ingredienser

Kernebrød i form
500 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
75 gfinvalsede havregryn
2 spsk.chiafrø
2 spsk.blå birkes
2 spsk.sesamfrø
50 gsolsikkekerner
1 ½ tsk.groft salt
1 spsk.sukker
½ dlrapsolie eller anden smagsneutral olie
4 dllunkent vand
Til drys
smør til formen
solsikkekerner
finvalsede havregryn

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
1

Dej

500 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
75 gfinvalsede havregryn
2 spsk.chiafrø
2 spsk.blå birkes
2 spsk.sesamfrø
50 gsolsikkekerner
1 ½ tsk.groft salt
1 spsk.sukker
½ dlrapsolie eller anden smagsneutral olie
4 dllunkent vand

Bland mel, indholdet fra en pose Surdej, havregryn, chiafrø, birkes, sesamfrø, solsikkekerne, salt og sukker sammen. Tilsæt olie og vand og ælt dejen godt ved lav hastighed i ca. 10 minutter i en standmixer, indtil dejen er blank og smidig. Dejen vil stadig være blød og klistret. Ælt ikke mere mel i. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker brødets struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. 

Lad dejen hæve tildækket i skålen i ca. 1 time, til den har nået dobbelt størrelse.

2

Forming

smør til formen
solsikkekerner
finvalsede havregryn

Smør en brødform med lidt smør og drys bunden med solsikkefrø. 

Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og fold dejen ind over sig selv fra alle sider. Form dejen som et aflangt brød. Læg brødet i formen og tryk det ud mod enderne. Fugt overfladen med lidt vand og drys med havregryn, der trykkes godt fast. Klip et par dybe snit i dejen med en køkkensaks. Dæk formen til og lad brødet hæve i 1 time.

3

Afbagning

Picture - Kernebrød web step

Tænd ovnen på 190 °C traditionel varme det sidste kvarter af hævetiden. 

Bag grovbrødet i 30 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Tag brødet ud af formen og bag det i yderligere 5-10 minutter. 

Lad brødet køle af på en rist.

Bagetid: 35 - 40 Minutes


Tips

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at brødet får en bedre konsistens og bliver mere luftigt, når dejen bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.

Har du ikke alle typer frø/kerne? Så bruger du bare flere af nogle af dem du har. Sådan kan du erstatte alle frøene/kernerne med hinanden, hvis der er nogle af dem du mangler eller ikke kan lide. Hørfrø kan også bruges istedet for nogle af frøene. 

Grovbrød er fryseegnet i op til 3 måneder.