Krydder-cookies til de voksne
28 - 30 stk.
Nem
140 minutter
Opskriften på Krydder-cookies forsøder juletiden for de voksne.
Ingredienser
Forberedelse
Dej
300 g
hvedemel
¼ tsk.
1 bæger
250 g
sukker
1 tsk.
stødt nellike
200 g
koldt smør i tern
1
æg str. M/L
100 g
hakket mørk chokolade
I alt :
140 minutter
Forb. :
60 minutter
Bagning:
8 minutter
Hvile:
60 minutter
1
Dej
300 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
¼ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
250 gsukker
1 tsk.stødt nellike
200 gkoldt smør i tern
1æg str. M/L
100 ghakket mørk chokolade
Bland hvedemel, hasselnøddeflager, bagepulver, appelsinskal, sukker og nelliker sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen med ægget. Rør hakket chokolade i dejen og rul den til en pølse med en diameter på 5 cm. Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en frysepose og læg den på køl i ca. 1 time.
2
Tænd ovnen på 200° C varmluft.
Skær dejen i tynde skiver (ca. 4 mm i tykkelsen) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
3
Bag småkagerne i ca. 8 minutter. Afkøl småkagerne på en bagerist.
Bagetid
8 minutter
4
Pynt
100 gflormelis
vand
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour eller anden farve efter ønske
Dr. Oetker Black & Gold eller anden krymmel efter ønske
Rør en glasur af flormelis, vand og konditorfarve. Pynt småkagerne med glasur og krymmel.
Tips og tricks
Brug Kryddercookies som adventsgave. Skriv tallene 1, 2, 3, 4 på dem og pak dem fint ind.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter