Flag

Klassiske brunkager

100 - 120 stk.
Nem
790 minutter
Brunkager er en sand juleklassiker. Dejen er nem at lave og kan opbevares på frost så der hurtigt er nybagte småkager hele julen igennem.
Brunkager er en af de småkager der bare næsten hører sig til i julen. Denne opskrift er med sukat og mandler og lavet med Dr. Oetker Brunkagekrydderi, der gør det er nemt at få den helt rigtige brunkagesmag uden at skulle ud og købe en masse forskellige krydderier. Dejen rulles til en pølse og sk...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Brunkagedej
1 ½ tsk.Dr. Oetker Potaske
½ dlvand
250 gsmør
200 gsirup
200 gsukker
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 bægerDr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (100 g)
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
500 ghvedemel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Potaske
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (100 g)
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
1

Brunkagedej

1 ½ tsk.Dr. Oetker Potaske
½ dlvand
250 gsmør
200 gsirup
200 gsukker
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 bakkeDr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (100 g)
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
500 ghvedemel

Opløs potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Afkøl massen i en skål til den er lunken. Er den for varm vil dejen smuldre, når melet røres i.

Bland mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og hvedemel sammen og rør det i sukkermassen. Ælt dejen til den er ensartet og smidig. Tril dejen til tykke stænger (ø 4 cm) eller saml den i en kugle. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 24 timer.

2

Afbagning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.


De afkølede dejstænger skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 8-10 minutter. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Bagetid: 8 - 10 Minutes


Tips

Stængerne kan lægges i fryseren og tages op, og skæres fra frost, når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.

Dejen kan også rulles tyndt ud og udstikkes til figurer. Klik her og bliv inspireret til udstikning af figurer af brunkagedej eller denne opskrift på Liv Martines julesmåkager.