Flag

Krydret rouladelagkage

about 12 - 16 portioner
Middelsvær
200 minutter
Lækker rouladelagkage med gulerod og en dejlig blød mascarponecreme. Perfekt til fejring af fødselsdag eller jubilæum!
Denne krydrede lagkage er lagt sammen som en roulade og er derfor en rouladelagkage. Kagebunden er bagt med gulerødder, korender og hasselnøddeflager for ekstra kant og smag i kagen. Rouladelagkagen er fyldt med en lækker mascarponecreme og pyntet med fondant. En flot og lækker kage til den helt ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bradepande; 30 x 40 cm
håndmixer
kagering; ø 20 cm
kagerulle

Ingredienser

Kagebund
2 dlsmagsneutral olie
200 grørsukker
4æg
½ tsk.salt
400 grevet gulerod
275 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
50 gDr. Oetker Korender
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager
Mascarponecreme
2 poserDr. Oetker Base for Buttercream
500 gmascarpone
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Pynt
2 pakkerDr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Bagelim

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Korender
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Bagelim

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kagebund

2 dlsmagsneutral olie
200 grørsukker
4æg
½ tsk.salt
400 gfintrevne gulerødder
275 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
50 gDr. Oetker Korender
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager

Beklæd en bradepande med bagepapir.

Pisk olie og sukker godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen og pisk massen til en luftig creme. Tilsæt salt og revet gulerod, og bland sammen. Bland hvedemel og brunt bagepulver sammen og sigt i dejen. Vend dejen sammen med korender og hasselnøddeflager.

Kom dejen i bradepanden og bag i ovnen i 12 minutter.

Bagetid: 12 Minutes

Temperatur over- og undervarme: 175 °C


Den færdigbagte kagebund er ca. 1,5 cm tyk. Vend den færdigbagte kagebund ud på et stykke bagepapir og læg et fugtigt klæde over kagen, så den forbliver blød.

Når kagen er nedkølet til ca. lillefingervarm, skæres den i tre lige brede stykker på den lange led. Hver bane skal måle 40 cm i længden.

2

Mascarponecreme

2 poserDr. Oetker Base for Buttercream
500 gmascarpone
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Kom indholdet af to poser Base for Buttercream i en skål og tilsæt mascarpone. Rør det sammen til en creme og smag til med Vanilla Paste.

3

Samling

Smør 2/3 af cremen ud på de 3 kage-baner. Den første bane rulles sammen til en roulade og lægges i forlængelse af den næste kage-bane. Rul videre og til sidst rulles den tredje bane med, så du til sidst har en roulade med en diameter på ca. 22 cm. Kagen lægges på en tallerken med en kagering omkring. Alternativt kan den pakkes stramt ind i plastfolie, så kagen holdes på plads.

Resten af mascarponecremen smøres på toppen af kagen. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer.

4

Pynt

2 pakkerDr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Bagelim

Rul fondant tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Rul fondanten ud til et aflangt bånd. Skær den derefter til, så fondanten kan nå hele vejen rundt om kagen. Gem det overskydende fondant. Farv 2/3 af den resterende fondant rødt med Concentrated Red Colour og rul fondanten tyndt ud. Skær den røde fondant ud i små rektangler og lav små dannebrogsflag.

Pynt kagen med dannebrogsflag, som påsættes med bagelim og skriv evt. "Tillykke" på toppen af kagen med rød pynteglasur.